Transformari Tridimensionale

Extras din referat Cum descarc?

Lucrarea Nr. 9
Transformari tridimensionale
Abstract. Lucrarea este un exemplu de transformare a unui cub 3D. Pentru aceasta trebuie definita mai intai o clasa Matrice in care sunt definite metode pentru scalare, translatare si rotatie. Aceasta clasa nu trebuie sa lipseasca din program. Pe langa aceasta mai sunt definite clasele care creaza punctele, cubul si o clasa care extinde clasa java.awt.Applet pentru a vizualizarea cubului.
1 Transformari tridimensionale
Pentru cazul reprezentarilor tridimensionale (pe scurt 3D), matricea de reprezentare va avea dimensiunea 4x4 in coordonate omogene.
Prin transformarea de omogenizare a unui punct P(x, y), definit in coordonate 3D, se asociaza un punct (x, y, z, w) in coordonate omogene cu proprietatea ca doua cva-tuple reprezinta acelasi punct daca coordonatele specifice sunt proportionale. Reprezentarea standard a unui punct in coordonate omogene (x, z, y, w) este, pentru toate punctele cu w 1 0: (x/w, z/w, y/w, 1).
Principalele transformari pentru spatiul tridimensional sunt: translatia, rotatia.
1.1 Translatia
Translatia este transformarea ce deplaseaza toate punctele unui obiect cu un anumit deplasament fata de pozitia initiala.
Translatia tridimensionala a unui punct P(X, Y, Z) este data prin:
(1)
unde X, Y, Z sunt coordonatele punctului obtinut in urma translatiei.
1.2 Rotatia
Rotatia de un unghi 2 fata de origine conduce la pastrarea distantei obiectului fata de origine si modificarea coordonatelor in sensul pozitiv (trigonometric) pentru 2 > 0 sau in sensul orar, negativ, pentru 2 < 0.
Rotatia in spatiul tridimensional se descompune in maximum trei rotatii dupa fie-care axa a sistemului 3D. Conventia de semn (pozitiv) este pentru axa Z de la axa X catre axa Y, pentru axa Y de la axa Z catre axa X, pentru axa X de la axa Y catre axa Z.
Rotatia dupa fiecare axa este definita prin ecuatiile matriceale astfel:
-`rotatie in jurul axei X:


Fisiere in arhiva (1):

  • Transformari Tridimensionale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!