Tehnici și Software de Restabilire a Informației Eronate

Extras din referat Cum descarc?

Informatia este cel mai important lucru care se pastreaza in calculatorul nostru si este important ca ea permanent sa fie la indemana pentru folosire. Si calculatorul, si notebook-ul este un aparat de prelucrare si pastrare a informatiei. Uneori insasi informatia costa de zeci de ori mai mult decat tehnica.
Mai intai de toate va vom prezenta structura logica a Hard Diskului. Inauntru Hard Diskului se gasesc unul sau cateva discuri, fabricate din metal sau sticla. La fiecare disk sunt cate 2 suprafete magnetice. Fiecare parte lucratoare a diskului este impartita in piste concetrate unde se gaseste informatia. In acelasi rand, fiecare pista este impartita intr-un numar corespunzator de sectoare de cate 512 baiti. Sectorul este fragmentul cel mai minimal care contine informatie. La formatare cateva sectoare se impreuneaza formand clasterul si pentru sistema de operare fragmentul minimal este deja clasterul.
Un atribut necesar fiecarui disk logic este F.A.T. (File Allocation Table) - tabelul de repartitie a fisierelor. Tabelul de repartitie a fisierelor se formeaza la formatarea diskului logic. Tabelul contine informatia despre faptul unde pe disk se pastreaza fiecare fisier.
Ce e de facut daca informatia este totusi pierduta?
Cu toate ca informatia eronata dispare din vedere, totusi datele despre ea nu dispar dintr-o data. Sa presupunem ca stergem un fisier de aproximativ cateva sute de megabaiti si aceasta se intampla destul de rapid, ce nu s-ar fi putut intampla daca sistema de operare ar fi sters toate componentele acestui fisier. Sistema de operare pur si simplu redenumeste fisierul sters adaugandu-i un simbol special la inceputul numelui, dupa care fisierul inceteaza sa fie vazut, el se socoate ca sters, dar informatia ramane pe acelasi loc pe Hard Disk.
Cu toate ca informatia fisierului sters ramane pe acelasi loc pe Hard Disk, totusi locul este accesibil pentru inscrierea unei informatii noi. Deci, daca in locul unde s-a sters informatia a avut loc inscrierea unei alte informatii noi, atunci informatia stearsa este pierduta fara restabilire. Dar daca nu a avut loc nici o inscriere, atunci informatia stearsa se poate de restabilit folosind programe speciale. Asemanator este si situatia cand formatam discul logic. Exceptie face asa numita formatare la nivel scazut, unde intreaga suprafata a Hard Discului se anuleaza, informatia dispare pentru totdeauna.
Informatia pe Hard Disk se poate de restabilit cu ajutorul utilitelor speciale care scaneaza suprafata, determinand structura logica a compartimentelor si formatul, cauta si restabileste fisierele pierdute. Desigur restabilirea informatiei pierdute nu are loc 100%, dar in marea majoritate a cazurilor in urma folosirii corecte a unui program adecvat, se poate de restabilit o mare parte din informatia pierduta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici si Software de Restabilire a Informatiei Eronate.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!