Studierea Microsoft Acces

Extras din referat Cum descarc?

Scopul lucrarii:Studierea principiilor generale de lucru in Microsoft Acces.
1 PARTEA TEORETICA
1.1 Notiuni generale
Microsoft Access este aplicatia de management al bazelor de date pusa la dispozitie de suita Microsoft Office.Spre deosebire de Excel,Access ne permite sa stocam si sa administram volume mari de date organizate in unitati numite inregistrari.O baza de date Access consta din urmatoarele obiecte:
- Tabele - contin toate inregistrarile?
- Interogari - localizeaza inregistrari specifice?
- Formulare - afiseaza inregistrarile din tabele, una cite una? 
- Rapoarte - tiparesc loturi de inregistrari?
- Pagini de acces la date - pun la dispozitie date prin intermediul paginilor Web?
- Macrocomenzi - actiuni automate uzuale?
- Module - stocheaza declaratii si proceduri Visual Basic,care ne permit sa scriem programe pentru bazele de date,astfel incat acestea sa poata interactiona cu alt software.
Utilitarele de asistenta din aplicatia Access asigura un proces simplu,pas cu pas,de configurare a tabelelor,formularelor,paginilor de acces la date,rapoartelor si interogarilor.Baza de date (BD) reprezinta o colectie de date integrata, anume structurata si dotata cu o descriere a structurii si a relatiilor dintre date.
1.2 Crearea si accesarea unei baze de date
Dupa cum am mai mentionat,elementele principale ale unei baze de date sunt tabelele.Dar o baza de date poate contine si alte elemente care se creeaza pe baza tabelelor (interogari, formulare, rapoarte etc.). Aceste elemente, impreuna cu tabelele, formeaza asa-numitele clase de obiecte ale bazei de date.
Pentru a crea o baza de date noua, in zona Open a ferestrei reprezentate in figura 1.1 alegem optiunea Create a new file,iar in caseta urmatoare alegem optiunea Blank Database.Putem, de asemenea, utiliza comenzile de creare/accesare a bazelor de date din meniul File.
Fig. 1.1 Fereastra Microsoft Acces
Pentru a deschide o baza de date existenta in zona Open a ferestrei reprezentate in figura 1.1 executam un click pe denumirea uneia din bazele de date utilizate recent sau selectam optiunea More pentru a accesa o baza de date amplasata pe un dispozitiv de memorie auxiliara.In caseta de dialog care apare indicam numele bazei de date (de ex., BIBL) si localizarea ei (discul, dosarul).Obtinem o fereastra in care sunt disponibile cele 7 clase de obiecte Access.
Fig. 1.2 Fereastra cu clasele de obiecte Access


Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea Microsoft Acces.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!