Structuri Moderne de Calculatoare

Cuprins referat Cum descarc?

Argument.2
I. Evolutia calculatoarelor.3
II. Tipuri de retele moderne.10
2.1. Retele de tip LAN.10
2.2. Retele de tip stea.12
2.3. Retele de tip inel.13
2.4. Retele de tip arbore.13
2.5. Retele de tip WAN.14
2.6. Intranet-ul.14
2.7. Internet-ul.16
III. Moduri de conectare la internet.18
IV. Hackerii.24
V. Crackerii.25 
VI. Mass E-Mail-eri.26
VII. Bibliografie.27


Extras din referat Cum descarc?

Structuri moderne de calculatoare
Argument
La inceput de mileniu, economia mondiala se afla intr-un proces de trecere de la societatea predominant industriala la cea informationla, definita de un set de reguli care duc la aparitia a ceea ce se numeste noua economie.
Indentificarea regulilor ce predomina in societatea informationala, precum si a consecintelor care structureaza relatiile sociale si economice constituie o conditie necesara in evaluarea interesului fata de munca la distanta si a evolutiei in timp a diferitelor forme de manifestare. La baza revolutiei industriale sta energia si materia prima, iar revolutia informationala este constituita din asimilarea de informatie, prelucrarea ei si telecomunicatii.
Conditiile trecerii la societatea informationala sunt influentate de dinamismul foarte puternic a noilor economii, in care tehnologiile digitale fac tot mai usore, accesibile si ieftine, accesarea, procesarea, stocarea si transmiterea informatiilor.
Astazi informatiile traduse intr-un limbaj computerizat, ce reprezinta un limbaj de circulatie internationala, formeaza rolul de materie prima strategica, fundamentala dezvoltarii economice si sociale. Informatia computerizata si foarte bine structurata dirijeaza noile premise de productie , inlocuindu-le pe cele deja existente si perturbind viata cotidiana a societatii. Potentialul societatii informationale se exprima prin intensitatea utilizarii a acestui limbaj universal, iar transformarile cauzate de utilizarea limbajului computerizat reprezinta forta si puterea revolutiei postindustriale .
I. Evolutia Calculatoarelor
Momentul initial al istoriei calculatoarelor este, de obicei legat de numele matematicianului englez Charles Babbage. El a propus in anul 1830 o Masina Analitica care a anticipat in mod fascinant structura calculatoarelor actuale. Ideile sale au devansat cu peste 100 de ani posibilitatiile tehnologice ale vremii sale. Inaintea lui au fost incercari in acest domeniu ale lui Leibnitz si Pascal (sec al XVII-lea) . 
Urmatorul moment de referinta este anul 1937, cand Howard Aiken, de la Universitatea Harvard a propus Calculatorul cu secventa de Comanda Automata, bazat pe o combinatie intre ideile lui Babbage si calculatoarele electromecanice, produse de firma IBM. Constructia acestuia a inceput in anul 1939 si s-a terminat in anul 1944, fiind denumit Mark I . El a fost in principal primul calculator electromecanic, fiind alcatuit din comutatoare si relee . 
Inlocuirea releelor cu tuburi electronice a constituit un important pas inainte. Rezultatul a fost concretizat in calculatorul ENIAC ( Electronic Numerical Integrator And Computer ), primul calculator electronic digital. El contine circa 18.000 de tuburi electronice si executa 5.000 de adunari pe secunda, avand o memorie de 20 de numere reprezentate in zecimal . Programarea sa se realiza prin pozitionarea a circa 6.000 de comutatoare, cu mai multe pozitii. O semnificatie aparte o are faptul ca in arhitectura calculatoarelor Mark I si ENIAC, intrau mai multe elemente de calcul, ce lucrau in paralel la o problema comuna, fiind dirijate de o singura unitate de comanda . Aceasta solutie a fost aleasa datorita vitezei reduse a fiecarei unitati de calcul, in parte. La versiunea urmatoare s-a renuntat la aceasta structura paralela de calcul, deoarece s-a considerat ca viteza unei unitati de calcul, realizata cu circuite electronice, este suficienta . Solutia prelucrarii paralele a fost reluata ulterior dupa anii 80' pentru marirea performantelor unui sistem de calcul; astfel in 1996 Firma INTEL a realizat un supercalculator ce foloseste peste 7000 de procesoare PENTIUM utilizand tehnica ,,de calcul masiv" (utilizat pentru simularea testelor nucleare, in cercetari genetice, spatiale, meteorologice).
De remarcat ca la realizarea primelor calculatoare, in calitate de consultant al echipei, a lucrat si matematicianul John von Neumann, unul dintre matematicienii importanti ai secolului XX. De altfel, la realizarea calculatorului EDVAC ( primul calculator cu circuite electronice ) el a stabilit 5 caracteristii principale ale calculatorului cu program memorat :


Fisiere in arhiva (1):

  • Structuri Moderne de Calculatoare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!