Structura unui Computer

Extras din referat Cum descarc?

Componentele principale ale unui sistem de calcul
Calculatorul este format din doua parti principale: partea hardware si partea software.
HARDWARE reprezinta partea fizica a unui computer ce se compune in principal din: mainboard, procesor, memorie, HDD, FDD, keyboard, circuite electrice, dispozitive mecanice, fire electrice, etc.
SOFTWARE reprezinta totalitea programelor care formeaza asa-zisa inteligenta a computerelor care ar asigura functionaliatea si exploatarea la maxim a unui anumit sistem de calcul.
Ambele componente sunt indispensabile formand configuratia de baza.
Componentele unui computer pot fi clasificate din punct de vedere functional astfel: 
- unitatea centrala 
- diferite echipamente periferice
- magistrale 
Unitatea centrala este componenta care realizeaza efectiv operatiile de prelucrare. 
Unitatile periferice sunt componente care se ataseaza unitatii centrale extinzand sau imbunatatind abiliatile ei.
Unitatile de interfata sunt reprezentate de circuite si dispozitive ce fac legatura intre diferite componente ale computerului, fie ele interne sau externe.
Orice computer are un numar variabil de echipamente periferice si unitati de interfata, depinzand de caracteristicile functionale ale computerului. Totusi configuratia de baza trebuie respecatata deoarece formeaza minimul necesar de componente necesare functionarii sistemului.
Majoritatea computerelor din ziua de azi sunt alcatuite din : 
- unitatea centrala de prelucrare (U.C.P) care cuprinde:
1. Unitatea de Comanda - Control (U.C.C.) ;
2. Unitatea Aritmetico-Logica (U.A.L.);
3. Unitatea de Memorie Interna (M.I.) ;
- unitatea de memorie externa;
- unitatile de intrare-iesire.
COMPONENTELOR HARDWARE ALE UNUI P.C.
Mainboard (placa de baza): este o placa de circuite integrate folosita in principal pentru desktop computers, de care se pot atasa, prin intermediul socktets-ilor si diferitilor conectori, diferite modele de procesoare, hard disk-uri, carduri de memorie, placi audio, placi grafice,etc. 
Una din cele mai importante componente al placi de baza este reprezentat de << chipset-ul >>, format din componentele << northbridge >> si << southbirdge >>. Aceste chipset-uri determina intr-o anumita masura abiliatile si proprietatile placii de baza, monitorizeaza transferul de date dintre procesor, cache, magistrale de sistem, periferice, etc.
Cipset-urile din ziua de azi au trei caracteristici :
- system controller;
- peripheral controller; 
- memory controler.
Procesorul ( C.P.U.- Central Procesing Unit): acum des cunoscut ca microprocesor, este un element de baza al oricarui sistem de calcul. 
Din punct de vedere tehnic, microprocesorul se prezinta ca un chipset, adica un circuit integrat continand milioane de tranzistoare incapsulate intr-un invelis ceramic (cu rol de protectie si disipare termica).
Fiecare microprocesor este alcatuit din mai multe micromodule interconectate prin intermediul unor cai de comunicatie numite magistrale interne (bus). Pe aceste


Fisiere in arhiva (1):

  • Structura unui Computer.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!