SPM Prototipul CMU

Extras din referat

Carnegie Mellon are doua grupuri care lucreaza la un prototip special de circuit reconfigurabil numit PipeRench. Asta vine de la ``pipe'': teava (subliniind natura ``pipelined'' a circuitului) si ``wrench'': cheie franceza. Circuitul acesta se vrea o unealta generala pentru a scrie aplicatii ``pipelined''. Unul dintre grupuri lucreaza la proiectarea, depanarea si construirea unui circuit prototip si a interfetei sale cu un sistem de calcul (bazat pe o magistrala PCI), iar celalalt la un compilator care sa genereze cod pentru PipeRench. Intre cele doua grupuri exista o oarecare independenta, in sensul ca, desi pentru moment compilatorul dezvoltat are ca singura tinta prototipul PipeRench, in mod ideal ar trebui sa fie usor portat si pentru alte feluri de circuite reconfigurabile, cum ar fi cele comerciale. 
De la inceput au fost facute o serie de decizii in spatiul posibilelor design-uri, care limiteaza aplicabilitatea, dar fac problema tractabila. Ca oricind in cercetarea stiintifica, nu este clar de la inceput ca aceste decizii au fost cele mai bune; numai viitorul va arata daca aceasta carare este profitabila, sau daca rezultatele vor fi foarte specifice. 
Voi discuta pe scurt unele dintre deciziile mai interesante, pentru a ilustra natura unora dintre problemele intilnite si solutiile oferite. 
Aplicatii vectoriale 
Principalele aplicatii care sunt tinta implementarii pe PipeRench sunt cele care aplica o aceeasi procesare relativ complicata asupra unui set mare de valori (unui vector). Exemple ideale: compresia, criptarea, codificarea, filtrarea de semnal, analiza statistica, etc. PipeRench va implementa atunci functiunea care trebuie aplicata repetat si datele vor fi trimise una cite una spre el; la iesire se vor culege rezultatele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prototipul CMU.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!