SPM o mică istorie a microprocesoarelor

Extras din referat Cum descarc?

Primul microprocesor a fost creat de firma Intel in 1971. Numele sau era Intel 4004, si era un procesor pe 4 biti. Aparitia primului microprocesor a fost un pas cu uriase consecinte in evolutia ulterioara a sistemelor de calcul. Diferenta intre microprocesor si metodele indeobste folosite era ca procesorul strange pe o singura pilula de siliciu toate unitatile functionale importante necesare executarii programelor; fiind toate strans integrate, comunicatia intre ele este rapida si eficace, permitand dintr-o data un salt calitativ. 
Nu mai putin importanta este reducerea de cost care urmeaza unei astfel de integrari. Cu siguranta ca principalul motiv al evolutiei explozive a tehnologiei circuitelor integrate nu este de natura tehnologica, ci economica: spirala preturilor din ce in ce mai scazute face echipamentele de calcul din ce in ce mai accesibile, cererea creste, ducand la venituri mai ridicate pentru fabricanti, care investesc mai mult in cercetare/dezvoltare si linii tehnologice, obtinand densitati mai mari, permitand integrarea mai multor circuite precum si costuri si mai scazute. Cu toata scaderea de pret, veniturile globale ale industriei semiconductoarelor au crescut in mod galopant: numai anul trecut vanzarile globale au fost de 149 de miliarde de dolari! 
Esential pentru a mentine aceasta spirala este faptul ca echipamentele de calcul maresc enorm productivitatea muncii, direct sau indirect: de aici cererea crescanda. Iar expertii afirma ca acesta este doar inceputul si ca in viitor fiecare individ va depinde de zeci de dispozitive de calcul in fiecare clipa. Nu suntem prea departe de acest punct: chiar in ziua de azi, o masina moderna are in medie 15 microprocesoare, care controleaza, regleaza si diagnosticheaza tot felul de parametri, de la injectie pana la frane.


Fisiere in arhiva (1):

  • O mica istorie a microprocesoarelor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!