Site bibliotecă

Extras din referat Cum descarc?

Biblioteca Congresului este institutia culturala cea mai veche a federatiei americane si este ca folosita ca principala sursa de cercetare a Congresului.
Este de asemeni cea mai mare biblioteca din lume cu aproximativ 128 de milioane de publicatii pe aproximativ 530 de mile de rafturi. Colectia include de asemeni mai mult de 29 de milioane de carti si alte materiale tiparite, 2. 7 milioane de inregistrari, 12 milioane de fotografii, 4. 8 milioane de harti si 57 de milioane de manuscrise.
Scopul bibliotecii este acela de a face aceste resurse disponibile si folositoare Congresului si poporului american si de a mentine si de a pastra o colectie universala a cunostintelor si creativitatii pentru generatiile urmatoare. Oficiul bibliotecarului este menit pentru a fixa politici si pentru a directiona si a sustine programe si activitati avand ca scop ultim ca biblioteca sa-si indeplineasca misiunea. Actualul bibliotecar-sef al acestei institutii este James Hadley Billington care detine aceasta functie din anul 1987 fiind al 13-lea bibliotecar al institutiei la fondarea ei in anul 1800. Site-ul bibliotecii este foarte generos din punct de vedere al serviciilor, optiunilor si informatiilor continute. Pagina principala este alcatuita din doua zone. Prima dintre aceste zone situata in partea de sus a paginii contine optiuni pentru diferite servicii ale bibliotecii.
Acestea sunt: Biblioteca Nationala DigitalaAmerican Memory continand peste 8. 5 milioane de documente despre istoria si cultura americane disponibile on-line. In cadrul acestui program, colectiile acestei biblioteci virtuale se pot parcuge dupa subiect: Environment, Conservation= mediu, prezervare Government, Law= guvern, legi Immigratin, American Expansion=imigrare, expansiunea americana Literature Maps=harti Native American History=istoria nativa americana Performing Arts, Music= arte, muzica Presidents=presedinti Religion=religie Sports, Recreation= sport, recreere Technology, Industry=tehnologie, industrie War, Military= razboaie, armata Women s hystory=femeile in istorie Acestea sunt subiectele principale. Se pot parcurge toate colectiile, listate alfabetic si exista si mai multe optiuni de cautare in cadrul carora la principalele subiecte listate mai sus sunt prezentate si subdiviziuni. Aceste colectii se pot parcurge in functie de: perioada temporala, tipul de document continut (harti, fotografii, note muzicale, inregistrari, filme, manuscrise), loc (se centreaza mai ales pe spatiul Americii si foarte putin pe spatiul international). De asemeni exista si o optiune de cautare automata care se face in toate colectiile de care dispune aceasta biblioteca digitala.
Mai exista optiunea teachers-un link care trimite la o pagina special pentru profesori si care contine: 1) planuri de lectii-o optiune cu ajutorul careia se pot construi lectii din surse primare. Aceste planuri de lectii pot fi cautate in functie de: tema, subiect, disciplina sau ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Site Biblioteca
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!