Sistemul Informatic de Rezervare Amadeus

Extras din referat Cum descarc?

Grupul Amadeus Global Travel Distribution, companie multinationala a fost fondata in 1987 (60% din capital fiind detinut de Iberia, Air France si Lufthansa). Cu sediul central in Madrid ,este furnizorul lider in tehnologie si distributie din lume in industria calatoriilor si ofera servicii de marketing, distributie si IT in toata lumea pentru industria mondiala a calatoriilor si a turismului.
In prezent sectorul calatoriilor inregistreaza o crestere rapida , cu inalte asteptari ale clientilor si o competitie puternica. E o piata ghidata de noile tehnologii, noi competitori si noi modele de afaceri. In acest mediu sfidator, Amadeus nu este doar sistemul de distributie global (GDS) lider si cel mai mare sistem de rezervari de calatorii din lume, ci si lider in a oferi o tehnologie superioara ,accesibila pentru a ajuta sa se intervina in problemele care apar in acest domeniu. Reteaua Globala Amadeus asigura comunicatia dintre utilizatori folosind o retea de mare viteza pentru transmisia de date, voce si video , dispunand de 15 centre de prelucrare (in Europa, America de Nord si Asia).Aflat in fata unui singur terminal , utilizatorul este conectat la o uriasa baza de date din domeniul serviciilor turistice , reunite de catre Amadeus. In afara de rezervari, sistemul mai pune la dispozitia utilizatorului informatii utile din domeniu, cum sunt cele legaye de viza, precautii medicale, vamale, rate de schimb si chiar despre timpul probabil. 
Fiecare client utilizeaza aceasta tehnologie in moduri diferite de la linii aeriene globale pana la companii low-cost, de la agentii de turism multinationale pana la hoteluri independente, aceste companii utilizeaza aceasta tehnologie pentru a crea medii comerciale reale, pentru a face ca procesele lor comerciale sa fie mai eficiente si sa ajunga la un avantaj competitiv.
Compania demonstreaza pe zi ce trece ca este mult mai mult decat un sistem de rezervari, aducand servicii si solutii tehnologice pentru agentiile de turism, cu firma cu care si-a luat angajamentu sa-i creasca productivitatea, sa-i reduca costurile, si mail ales in ultimul timp, sa dea raspunsuri rapide la cele mai exigente cereri ale clientilor.
Incepand cu acest obiectiv, Amadeus dispune de o baza ampla de solutii care acopera tot lantul de valori al unei agentii de turism. Este vorba de o oferta bazata pe solutii tehnologice, de infrastructura si servicii, si se potriveste diferitelor necesitati ale agentiilor de turism indiferent cat de mari sunt.
Experienta si cunoasterea pietei transforma gama de produse si servicii ale acestei companii intr-o oferta unica pe piata si de o garantie totala pentru agentiile de turism. Valori constante ca : Serviciul, Experienta, Compromisul (Angajamentul) si Inovatia au creat o relatie cu clientii acestei companii. In definitiv, valori care aduc avantaj afacerii in sine dar si clientilor sai.
Noile produse Amadeus au inclus:
o Amadeus Vista , un browser pentru agentiile de turism (ANEXA1)
o Value Pricer, care permite cautarea mai eficienta a celor mai mici tarife.
In decembrie 1998, AMADEUS a primit certificatul ISO 9002, devenind astfel primul sistem de distributie globala caruia i s-a acordat aceasta prestigioasa recunoastere. ISO 9002 urmeaza modelul standardului ISO 9000 in ceea ce priveste cele mai bune metode de management a calitatii si se refera in special la furnizarea produselor si serviciilor. Datorita acestei certificari, agentiile de turism precum si ceilalti clienti, furnizori de servicii, ce utilizeaza sistemul AMADEUS beneficiaza de un nivel superior de asistenta a clientilor, respectiv al serviciilor de management.
AMADEUS a inceput demersurile in ceea ce priveste standardul ISO 9002 la sfarsitul anului 2000, dupa infiintarea departamentului de Management a Calitatii , ce are obiective specifice de impkementare a sistemului calitatii in intreaga lume. Aceasta a determinat ca domeniile de prioritate initiala pentru certificare sa cuprinda toate activitatile in care AMADEUS a avut contact direct cu clientii, in special Global Customer Support - inclusiv departamentul de Help Desk si Training - si Data Management Services pentru furnizorii Amadeus de servicii de turism cum sunt:
o companiile aeriene,
o lanturile hoteliere,
o companiile de rent-a-car.
Incepand cu 1999, actiunile Amadeus sunt cotate la bursa.
Dintre produsele oferite de Amadeus fac parte:
o Amadeus AIR, practicabil din 1996 cand au fost introduse orariile a 730 de linii aeriene, cu posibilitatea de a efectua rezervari de bilete de avion pe 432 linii aeriene. Produsul furnizeaza utilizatorului disponibilitati in timp real si detalii privitoare la zboruri cum ar fi: ore de decolare si aterizare, tipul echipamentului de zbor , harta avionului, detalii despre meniul servit in avion. Tarifarea este usoara si rapida. Se pot afisa liste de preturi in ordine crescatoare.
o Amadeus CAR, prin intermediul caruia agentiile de turism pot face rezervari de masini pentru mai mult de 50 de companii de rent-a-car din intreaga lume , in peste 22.000 de localitati. Rezervarile de masini pot fi integrate impreuna cu celelalte tipuri de rezervari - de avion si de hotel - pentru a putea oferi clientilor pachete cat mai complete de servicii. Majoritatea rezervarilor sunt procesate in timp real, direct din sistemul propriu al furnizorului, in mai putin de 10 secunde.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informatic de Rezervare Amadeus.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!