Sisteme Informaționale

Extras din referat Cum descarc?

Una din caracteristicile societatii moderne este vehicularea unei cantitati mari de informatii de natura diferita. Expertii tind sa acrediteze ideea ca, in prezent, neaflam in stadiul unei societati informationale in plina dezvoltare. Nivelul de organizare sociala si gradul de agregare al informatiei, conditioneaza exactitatea si viteza de reactie a subsistemelor sociale, precum si a componentelor lor organizationale la schimbarile rapide de stare ale societatii. Ca urmare, preocuparile pentru optimizarea continua a comunicarii constituie un obiectiv principal al proceselor de conducere macro si microeconomice.
O organizatie, privita ca un sistem dinamic si complex, se caracterizeaza prin trei componente:
- un sistem conducator, care este orientat catre luarea deciziilor si repartitia resurselor necesare pentru indeplinirea, la un nivel de performanta asteptat, a obiectivelor organizatiei;
- un sistem informational, care are ca principala atributie dirijarea fluxului de informatie, in conformitate cu nevoile procesului de conducere; el se mai numeste si sistem informational pentru conducere; 
- un sistem de executie sau sistem condus, care este subordonat primului sistem si isi subsumeaza eforturile sale cerintelor sistemului conducator.
Aparitia si evolutia sistemelor informationale se reflecta prin intermediul urmatoarelor momente semnificative atinse de procesele de conducere, productive si informasionale:
- aparitia nevoii de a conduce, care a constituit o premisa


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Informationale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

- Oprea D., Airinei D., Fotache M. - "Sisteme informationale pentru afaceri", Editura Polirom, 2002
- Militaru Gh. - "Sisteme informatice pentru management", Editura Teora, 2003
- Dr.Constantin A. BOB; Dr.Mirela VISEAN; Mihai FULEA; Andreea SASEANU, "Sisteme informatice in comert", www.biblioteca-digitala.ase.ro.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!