Sisteme de Gestiune - Fox Pro

Extras din referat Cum descarc?

Obiectul acestui referat este aflarea medicului de familie a fiecarui angajat al unei companii, ce diagnostic are acesta si tratamentul care il va lua.
DATE GENERALE
Campul poate fi de tip: 
- caracter - admite un sir de maxim 254 caractere (caractere alfanumerice si spatii goale); 
- numeric - admite maxim 20 de caractere, numere, caracterele +/-, punctul zecimal; 
- logic - admite maxim un caracter (T sau Y, F sau N); 
- data - admite maxim 8 caractere si are formatul implicit ll/zz/aa. Formatul poate fi schimbat cu comanda SET DATE TO BRITISH si are ca efect schimbarea in formatul zz/ll/aa; 
- memo - admite implicit 10 caractere, insa sistemul poate stoca blocuri mari de text pentru fiecare inregistrare. Dimensiunea blocurilor de text este limitata de spatiul pe hard disk. Tabelele care au declarate in structura campuri de tip memo sunt stocate sub forma a doua fisiere, unul cu extensia .DBF si celalalt cu extensia .FTP in care se salveaza campurile memo ale tabelei. 
- general - se foloseste pentru memorarea elementelor de tip OLE (Object Linking and Embededing), texte, foi de calcul tabelar (EXCEL), imagini, sunete etc. 
Introducerea datelor in campurile memo si general este diferita de introducerea datelor in alte campuri. Se pozitioneaza cursorul pe campul memo, se apasa simultan tastele [Ctrl]+[PgDown] si apare o fereastra cu acelasi nume ca al campului memo in care poate fi introdus textul. Textele introduse se salveaza apasand tastele [Ctrl]+[W], fereastra memo se inchide si cursorul revine in fereastra de adaugare a datelor. 
Width - optiune care specifica numarul maxim de pozitii ale campului. 
Dec - specifica marimea partii zecimale, in cazul campurilor numerice. 
Index - specifica daca campul respectiv se indexeaza (ascendent/descendent) sau nu. 
NULL - specifica daca campul respectiv admite sau nu valori de tip NULL (cu semnificatia unor date lipsa sau inaplicabile). 
Daca se doreste schimbarea pozitiei unui camp in structura, se apasa tasta [Tab] pana cand cursorul se poztioneaza pe campul respectiv si se apasa simultan tastele [Ctrl] + [PgDown], [Ctrl] + [PageUp]. Aceasta va avea ca efect deplasarea campului selectat cu o pozitie in jos, sau in sus. Operatia se poate efectua si cu mouse-ul: se selecteaza randul care contine campul a carei pozitie o modificam, cursorul de pozitie se muta pe acest rand; tinand apasat butonul stang de la mouse pe cursor si deplasand mouse-ul sus jos vom muta campul selectat, in cadrul structurii generale. 
Butonul cu optiunea Insert se foloseste pentru adaugarea unui nou camp. Butonul cu optiunea Delete se foloseste pentru stergerea unui camp (cel marcat de cursor). Butonul Cancel anuleaza modificarile facute, iar butonul OK valideaza modificarile (sau folosind combinatia de taste [Ctrl] +[Enter]). 
Dupa ce structura este salvata, fisierul fiind nou creat, apare un mesaj: 
Input data records now? (Y/N)_ 
Daca se raspunde cu Y este afisat un ecran in care se introduc datele in ordinea stabilita in structura. 
TABELUL poarta numele de SALARIATI si are urmatoarele campuri : Nume(unde se introduce numele salariatului,este de tip caracter),Prenume(este introdus prenumele angajatului,este de tip caracter de asemenea),Cnp(se introduce cnp ul angajatului respectiv,este un camp de tip numeic si se poate extrage din cartea de identitate a angajatului),adresa(locul unde acesta locuieste,este un camp de tip caracter,se poate extrage din cartea de identita a anagjatului)data_nasterii(data de nastere a aangajatului,data de tip date,se poate extrage din cartea de identitate).
Urmatorul tabel se numeste Companie si are uematoarele campuri : Numele companiei(cum se numeste companie,este o data de tip caracter), Adresa companiei(locul unde se afla sediul companiei,camp de tip caracter),Cnp salariat,Adresa salariat. Pentru a face tabelul este necesar apasarea pictogramei Open de pe bara de meniu dupa care selectam Table si apoi efectuam un click pe New,iar apoi ne este afisat tabelul unde introducem datele de mai sus.
Tabelul Medic are urmatoarele campuri : Cnp doctor(cnp ul doctorului,camp de tip numeric si se poate extrage din cartea de identitate a acestuia), Nume doctor(este un camp de tip caracter, si ne este aratat numele doctorului repectiv), Adresa cabinet(este un camp de tip caracter, ne este aratat locul unde se afla cabinetul respectivului doctor),Data consultatie(este un camp de tip numeric si ne este prezentat perioada de timp camd a fost facuta consultatia).


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Gestiune - Fox Pro.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!