Sisteme de achiziție de date LabVIEW

Extras din referat

Placile de achizitie de date utilizate in sistemele de masurare computerizate pot indeplini mai multe dintre urmatoarele functiuni:
o intrare analogica (masurarea unui semnal, sub forma unei tensiuni electrice, provenit de la un traductor aflat in sistemul studiat);
o iesire analogica (generarea unui semnal, sub forma unei tensiuni electrice care sa comande un element de actionare din sistemul monitorizat);
o comunicatii digitale (primirea si emiterea de valori in forma binara, reprezentand date sau coduri ale unor comenzi, transmise sub forma unor impulsuri TTL intre placa de achizitie de date si alte componente ale sistemului computerizat). Comunicatiile digitale pot fi utilizate si pentru masurari sau generari de semnale in cazul in care traductorul sau elementul de actionare au o functionare descrisa de o stare logica binara (comutatoare cu doua pozitii, intrerupatoare, relee, diode electroluminiscente etc);
o numarare / cronometrare (primirea si emiterea de semnale sub forma de serii de impulsuri TTL in care informatia este continuta in numarul de impulsuri din serie sau in frecventa acestora). 
Toate tipurile de placi de achizitie de date pot indeplini ultimele doua functiuni enumerate mai sus: comunicatii digitale si numarare / cronometrare. Majoritatea tipurilor poseda toate cele patru functiuni (placi multifunctionale). O serie de placi de achizitie de date cu cost redus nu poseda functiunea de iesire analogica iar o alta categorie (placile dedicate iesirilor analogice) nu poseda functiunea de intrare analogica.
Printre parametrii care descriu performantele cu care o placa de achizitie de date indeplineste functia de intrare analogica se pot enumera: numarul de canale de intrare analogica, rata maxima de esantionare, intervalul de masurare si rezolutia.
Numarul de canale de intrare analogica poate fi specificat (pentru placile care dispun de ambele tipuri) atat pentru configuratia uni-polara cat si pentru cea diferentiala. Intrarile analogice in configuratie uni-polara se refera la tensiuni electrice (de pe canale diferite) masurate in raport cu un potential de referinta comun, aflat pe legatura la masa a placii de achizitie de date. Acest tip de intrari analogice este utilizat de obicei pentru semnale cu amplitudini relativ mari (peste 1 V), in situatia in care firele de legatura dintre sursa de semnal si placa de achizitie de date au lungimi mai mici de 5 m. In celelalte situatii se utilizeaza configuratia diferentiala, in care fiecare tensiune electrica ce corespunde unui canal de intrare analogica este masurata in raport cu un potential de referinta propriu. In configuratie diferentiala are loc reducerea erorilor datorate influentelor perturbatiilor electromagnetice din mediul exterior asupra firelor de legatura.
Descrierea sistemului
(senzori, dispozitiv de conditionare a semnalului, placa de achizitie)
Placa de achizitie de date LabJack U 12 
Este un instrument de masura si automatizare care, prin caracteristicile sale, permite realizarea unei game diversificate de operatii, dintre care amintim: posibilitatea de a citi iesirea unor senzori care masoara tensiune, curent, temperatura, umiditate, forta, presiune, accelaratie, intensitatea luminii, concentratia unui gaz, etc. Un LabJack aduce aceste date intr-un PC, acestea putand astfel sa fie stocate si procesate dupa cum se doreste. O placa de achizitie LabJack U12 poate controla dispozitive precum motoare, solenoide, relee, valve, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Achizitie de Date LabVIEW.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!