Setări (setting) devices, time and language, Cortana

Cuprins referat Cum descarc?

I. GENERALITATI SETARI WINDOWS 10 ..4
I.1. Setari de Confidentialitate din Windows 10 5
I.2. Eliminarea aplicatiile inutile 5
I.3. Inlocuirea aplicatiilor standard/implicite .6
I.4. Modificare optiuni de conectare ...6
I.5. Setari Wi-Fi imbunatatite ..6
I.6. Actualizari Windows direct de la sursa .6
II. FUNCTII UTILE WINDOWS 10 ...7
II.1. Capturi de ecran cu cronometru in Windows 10 .7
II.2. Scurtaturi de taste suportate pentru prima oara in Command Prompt 7
II.3. Setari avansate pentru touchpad-uri in Windows 10 ...8
II.4. Scroll in aplicatii care ruleaza in fundal in Windows 10 .9
III. TIME &LANGUAE ..10
III.1. Schimbarea datei/orei pe Windows10 Desktop .10
III.2. Descarcarea si instalarea unei noi limbi de afisare pentru Windows 10 ...12
III.3. Modalitatea de schimbare a limbii utilizata de Windows 10 19
III.4. Schimbarea limbii de afisare folosita pentru aplicatii si saituri web 
in Windows 10 ...21
IV. GESTIONAREA SETARILOR CORTANA .22
IV.1.Cum dezactivezi Cortana din Windows 10? ...23
V. CONCLUZII ..28
VI. BIBLIOGRAFIE .30


Extras din referat Cum descarc?

SETARI (SETTING) DEVICES, TIME &LANGUAE, CORTANA
I. GENERALITATI SETARI WINDOWS 10
Conform DEX, SETA, setez, vb. I. tranz. (Inform.) A stabili, a selecta sau a configura parametrii de functionare ai unui sistem tehnic computerizat (aparat, echipament, masina, instalatie etc.) conform unei metodologii specifice si in acord cu o anumita optiune de operare. -  Din engl. Set. 
Gasirea setarilor in Windows 10. Selectati butonul Start, apoi Setari. Apoi, parcurgeti categoriile sau utilizati cautarea pentru a gasi ceea ce cautati.
Majoritatea aplicatiilor au propriile lor setari. In aplicatie, selectati Setari pentru a face modificari specifice aplicatiei.Modificati setarile uzuale (cum ar fi modul avion si Wi-Fi) instantaneu, din Actiuni de pe bara de activitati.
Sistemul de operare Microsoft Windows a suferit multe modificari in ultimii ani. Majoritatea oamenilor ar spune ca modificarile aduse au fost benefice. Posibil sa fie chiar adevarat. Setarile de confidentialitate au devenit foarte importante. Ce am observat, insa, este ca o data cu schimbarea modelului de business, s-au produs modificari mai putin vizibile. Daca inainte Microsoft castiga venituri din licentele de Windows oferite contra-cost, lucrurile sunt usor diferite acum. Fiecare versiune noua de Windows insemna costuri noi pentru business-uri si utilizatori. Microsoft a transformat Windows 10 intr-un sistem de operare care primeste actualizari si imbunatatiri constant si fara costuri. Windows 10 trimite enorm de multe date catre Microsoft si parteneri. Mult mai multe decat orice versiune de pana acum. Sa vedem, ce setari de confidentialitate putem modifica in Windows 10 pentru a reduce aceasta cantitate mare de informatii colectate. Deschide Windows Settings/Setari. Apasa butonul Start, si apasa pe butonul pe care scrie Settings sau Setari.Limiteaza Cortana
1.Din fereastra de Settings/Setari (pe care am deschis-o mai devreme),selecteaza Cortana.
2.Selecteaza apoi Cortana Permissions/Permisiuni sau Permisiuni si istoric
3.Da click pe Manage the information Cortana can access from this device/Gestionati informatiile pe care Cortana le poate accesa de pe acest dispozitiv
4.De aici puteti limita accesul la mai multe tipuri de informatii. Puteti inchide Location / Locatie, Contacts / Persoane de contact, email, Calendar & communication history/Calendar si istoricul comunicatiilor, Browsing histor/Istoricul de navigare. Daca tot suntem aici la sectiunea Cortana, ne putem intoarce si de aceasta data selectam Gestionati informatiile pe care Cortana le poate accesa din alte servicii. Aici putem scoate conturile ce apar, selectandu-le si apoi apasand pe Deconectare.Si daca dorim sa stergem toate datele deja colectate, mergem la Modificati ce stie Cortana despre dvs. in cloud si un click pe Golire incepe acest proces. De asemenea, daca ai un cont Microsoft care a fost asociat cu Windows, poti vizita tabloul de bord de confidentialitate Microsoft.Te loghezi cu al tau cont personal de Microsoft si poti vedea toate informatiile. Si intr-un final accesati Cortana - > Blocnotes - > Despre mine. Selecteaza contul tau Microsoft si Deconectare.
I.1. Setari de Confidentialitate din Windows 10
Incepem din nou cu Windows Settings /Setari. Aici mergem si selectam Privacy / Confidentialitate.De aici, trebuie sa ne plimbam prin toate optiunile si sa le dezactivam pe toate. Apoi trecem prin toate optiunile din coloana din stanga si incepem sa dezactivam si de acolo tot. Exemplu: Personalizarea scrierii in cerneala si a tastarii. Sub Dorim sa va cunoastem, schimbam setarea pe Dezactivat. Sau la sectiunea Vorbire, scriere in cerneala si tastare, selectam Dezactivati serviciile de vorbire si sugestiile pentru tastare. Alt exemplu: O alta zona importanta este cea de Diagnostics & feedback / Diagnosticare si feedback. De acolo ne asiguram ca avem bifata optiunea Basic/de Baza. Scroll mai jos si dezactivam si optiunea de imbunatatile scriere in cerneala si tastare.
I.2. Eliminarea aplicatiilor inutile
Din nou, din fereastra de Setari pornim. De data asta apasam pe Apps/Aplicatii si apoi selectam Startup/Pornire. O sa avem o lista a aplicatiilor care ruleaza automat la pornire. Dezactiveaza tot ce nu folosesti. Sau folosesti foarte rar. Dezactivarea lor de aici este sigura si iti permite ca mai tarziu sa le deschizi manual.Alternativ, poti folosi Task Manager/Manager de activitati dezactivare aplicatii pornire automata din manager de activitati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Setari (setting) devices, time and language, Cortana.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://www.thewindowsclub.com/network-internet-settings-windows-10-2 
https://pureinfotech.com/windows-10-network-internet-settings/ 
https://www.digitalcitizen.ro/ce-este-aplicatie-desktop-windows-programe-diferente/ 
https://www.digitalcitizen.ro/top-10-aplicatii-windows-10-gratuite-din-magazinul-windows/2/ 
https://ro.wikipedia.org/wiki/Aplica%C8%9Bie_web
https://www.microsoft.com/ro-ro/store/top-free/apps/pc


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!