Seismograful

Extras din referat Cum descarc?

Un seismograf este un dispozitiv pentru masurarea miscarii pamantului si consta intr -  un detector de miscare a pamantului, numit un seismometru, cuplat la un sistem de inregistrare. 
Un seismometru simplu care este sensibil la miscarile ascendente ale pamantului poate fi inteles prin vizualizarea unei greutati agatata de un arc. Arcul si greutatea sunt suspendate de un cadru care se misca odata cu suprafata pamantului. Pe masura ce pamantul se misca, miscarea relativa dintre greutate si pamant ofera o masura a miscarii verticale a solului. 
Daca este instalat un sistem de inregistrare, cum ar fi un tambur rotativ atasat la cadru si un stilou atasat la masa, aceasta miscare relativa dintregreutate si pamant pot fi inregistrate pentru a produce un istoric al miscarii solului, numita seismograma.
- * 
String -  arcul
Frame -  cadrul
Rotating Drum -  tamburul rotative
Weight -  greutatea 
Seismograful functioneaza pe principiul inertiei - obiecte stationare, cum ar fi greutatea in imaginea de mai sus ramane stationara, cu exceptia cazului in care se aplica o forta asupra acesteia. 
Greutatea tinde astfel sa ramana stationara in timp ce cadrul si tamburul se misca. 
Seismometrele utilizate in studiile de cutremur sunt
concepute pentru a fi extrem de sensibile la miscarile de sol, astfel incat miscarile sa fie la fel de mici ca 1 / 10.000.000 centimetri (distante aproape la fel de mici ca distantele atomice) pot fi detectate in locuri foarte linistite. Cele mai mari cutremure, cum ar fi cutremurele de magnitudine 9.1 din Insulele Sumatra-Andaman din 2004, creeaza miscari la sol pe intregul Pamant, care pot fi de cativa centimetri inaltime.
Seismometrele de cercetare moderne sunt electronice, iar in loc sa foloseasca un pix si un tambur, relativ miscarea intre greutate si cadru genereaza o tensiune electrica inregistrata de un calculator. Prin modificarea dispunerii arcului, a greutatii si a cadrului, seismometrele pot inregistra miscarile in toate directiile.
Seismometrele inregistreaza, de asemenea, in mod obisnuit la sol o mare varietate de miscari de sol produse de surse naturale sau provocate de om, cum ar fi copaci suflati vant, masini si
camioane pe autostrada si valurile oceanului lovindu-se de mal.


Fisiere in arhiva (1):

  • Seismograful.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!