Securitatea Internetului - Programe Antivirus

Cuprins referat Cum descarc?

1. ASPECTE LEGATE DE SECURITATEA INFORMATIILOR IN MEDIUL INTERNET. 1
2. SCURT ISTORIC PRIVIND EVOLUTIA INTERNETULUI. 2
3. PROTECTIA SI SECURITATEA IMPOTRIVA VIRUSILOR. 4
4. METODE SI TEHNOLOGII ANTIVIRUS. Cele mai cunoscute Programe Antivirus. 6
5. STUDIU DE CAZ: Instalarea si functiile programul ESET NOD32ANTIVIRUS. 9
WEBOGRAFIE. 14


Extras din referat Cum descarc?

1. ASPECTE LEGATE DE SECURITATEA INFORMATIILOR
Informatia este un produs care, ca si alte importante produse rezultate din activitatea umana, are valoare pentru o organizatie si in consecinta, este necesar sa fie protejata corespunzator. Fiecare organizatie in parte isi poate implementa propriul sau sistem de asigurare a securitatii informatiei. Un management al securitatii informatiei se realizeaza prin implementarea unui set corespunzator de actiuni, care cuprinde: politici, practici, instrumente si proceduri, structuri organizationale, precum si functii software.
Un sistem integrat de securitate a informatiilor cuprinde nu mai putin de sapte sisteme de securitate: fizica, a personalului-need to know, administrativ, IT (INFOSEC), al comunicatiilor (COMSEC), criptografic si al emisiilor EM (TEMPEST).
Principalele tipuri de amenintari intalnite in mod uzual in retele Internet si Intranet sunt: intruziune (utilizator legitim, identificare falsa), blocarea serviciilor (denial-of-service), virusi, viermi de internet, troieni, furtul de informatii (cyber-crime).
Securitatea informatiei protejeaza informatia de o paleta larga de pericole. Indiferent daca calculatorul se afla intr-un birou la serviciu sau pe un pupitru de acasa, asigurarea securitatii informatiei se poate pune cu aceeasi acuitate. In cazul in care avem de-a face cu o retea de calculatoare asigurarea securitatii reprezinta o problema deosebit de serioasa si, totodata, cu mult mai dificila. 
Multe din atacurile recente de tip denial-of-service care au reusit sa puna intr-un real pericol cateva site-uri de Web foarte populare, unele chiar guvernamentale, au reusit sa puna pe jar autoritatile din mai multe tari puternic dezvoltate. Au existat suficiente dovezi care sustineau pozitia acelora ce credeau ca atacurile hacker-ilor au fost posibile din cauza ca s-a reusit obtinerea accesului doar la computerele slab protejate. Cu alte cuvinte, spargatorii de coduri au succes doar acolo unde nu se asigura o adevarata securitate. 
Acolo unde este vorba despre retea, este si normal sa apara conceptul de securitate a informatiilor, fapt care a fost luat in seama de catre producatori, si implementat sub forma unei parole de rulare a programului sau de conectare spre alta statie, prin remote control. 
Securitatea informatiei reprezinta un lucru extrem de important pentru fiecare computer conectat la Internet, sau aflat intr-o retea de tip Intranet, Extranet si chiar o retea locala. Mai mult, chiar si pentru un PC stand-alone securitatea informatiei poate fi o problema serioasa, atunci cand acesta contine informatii personale, secrete, cu anumite grade de confidentialitate.
2. SCURT ISTORIC PRIVIND EVOLUTIA INTERNETULUI
Internetul este privit ca o "retea de retele" ca urmare a faptului ca mai multe retele diferite conduse si gestionate de mai multe organizatii sunt interconectate pentru a forma INTERNET. El reprezinta, de asemenea, un mediu informational si de calcul cu o multitudine de servicii si resurse, baze de date, biblioteci, etc., fiind un instrument ce ofera acces la cantitati mari de informatii din intreaga lume. Dat fiind ca scopul este considerat acela al asigurarii transportului de date, Internet-ul este considerat domeniul protocoalelor si sistemelor de operare. 
Internetul poate fi definit ca multimea tuturor retelelor IP interconectate, colectia a milioane de calculatoare gazda atasate, comunitatea mai multor zeci de milioane de utilizatori. 
Internetul s-a nascut la mijlocul anilor 60 in forma ARPAnet (Advanced Research Projects Agency Net) - o retea intre mai multe computere din unele institutii americane, ce lucrau pentru ARPA, un departament de cercetare din cadrul Pentagonului. Toate acestea au fost codificate intr-un protocol care reglementa transmisia de date pe Internet. In forma finala, acesta era TCP/IP (Transmission Control Protocol / Internet protocol), care este si acum baza Internetului. TCP/IP nu este usor de utilizat si nu este cel mai rapid protocol, dar ofera cel mai mare grad de corectie al erorilor.
TCP/IP face posibil ca modele diferite de calculatoare, de exemplu IBM compatibile sau Mac's, folosind sisteme diferite de operare, cum ar fi UNIX, Windows, MacOS etc. sa se "inteleaga" unele cu altele. In acest fel, Internetul era si este cu adevarat o platforma independenta. La sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70, cand Internetul numara in jur de 50 de computere, s-au dezvoltat primele dintre servicii, folosite inca si azi pentru transferul informatiei:
- File Transfer Protocol pentru trimiterea si regasirea fisierelor 
- Telnet pentru accesarea si folosirea bazelor de date, a bibliotecilor si a cataloagelor din toata lumea 
- E-Mail pentru trimiterea mesajelor personale.
Marea schimbare a inceput in 1989, cand Tim Berners Lee de la CERN (Centrul European pentru Fizica Nucleara) din Geneva a pus bazele in 1989 dezvoltarii primului prototip al World Wide Web (WWW sau 3W). 
In istoria Internetului, scopul initial al www-ului era destul de limitat. Prima versiune a programelor pentru a naviga pe www, asa numitele "browsere" urmau inca traditia originala a Internet-ului si erau numai text. De aceea, sistemul a ramas, in principiu, neprietenos cu utilizatorii. In septembrie 1992 nu existau mai mult de 20 de servere web in intreaga lume.


Fisiere in arhiva (1):

  • Securitatea Internetului - Programe Antivirus.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!