Referat Sisteme

Extras din referat Cum descarc?

Tehnologia CD-ROM este cea mai raspindita tehnologie optica utilizata la calculatoarele personale.Ea reprezinta o metoda de neinlocuit pentru distribuirea informatiei si pentru utilizarea aplicatiilor multimedia referitoare la grafica fotografii , sunet si imagini video.
In 1985, firmele Sony si Philips au realizat primul disc compact  un mediu de stocare pentru datele digitale. Capacitatea de stocare a acestora este aproximativ echivalenta cu cea a 1000 de dischete, datele putand fi atat text cat si grafica, sunet, video si animatie. Spre deosebire de discurile folosite doar pentru inregistrarea sunetului, denumite CD uri, cele folosite pentru text, grafica, animatie, video se numesc CD  ROM (Compact Disk  Read Only Memory). Din punct de vedere al capacitatii, CD  ROM ul este echivalent cu un hard disc. Totusi, accesarea datelor este mai lenta in cazul CD-ROMului. Printre avantajele de necontestat ale acestui mediu de stocare putem aminti: pretul, usurinta in transportare si capacitatea mare.
Un disc CD  ROM este compus din straturi. Stratul inferior este realizat dintr-un material plastic tarepolicarbonat. Stratul intermediar este realizat dintr-un material reflectorizant, de obicei aluminiu. Un CD  ROM are o grosime de 1,2 mm, un diametru de 120 mm si un orificiu interior cu un diametru de 15 mm. Informatia este stocata pe stratul intermediar sub forma binara, in spirala. Lungimea spiralei este de aproximativ 5 Km. Unitatea de baza de stocare este sectorul (2532 bytes), dar nu toate sectoarele sunt folosite pentru date. Capacitatea de date ce poate fi stocata pe un CD  ROM depinde de modul in care se realizeaza inregistrarea. Modul 1 e folosit pentru stocarea datelor si programelor si utilizeaza 2048 bytes (2KB)/sector. Cei 304 bytes ramasi sunt folositi de sistem pentru diferite functii, cum ar fi controlul erorilor. Modul 2 poate fi utilizat pentru inregistrarile audio si grafica, ocupand un spatiu de 2336 bytes. Printre firmele renumite se regasesc Hewlett  Packard, Ricoh, Sony, Plextor, Mitsumi, MicroNet, Yamaha. Dispozitivele mai noi: 24X,32X, 40X sunt mai rapide decat cele initiale, dar nu au o capacitate mai mare.
Din punct de vedre al performantelor s-au remarcat:
Asus CD S400, cu interfata ATAPI, viteza medie de transfer=3,62 KB/s, timp de acces=3,00 ms, pretul de 91$;
Creative CD 3630E, cu interfata ATAPI, viteza medie de transfer=3,35 KB/s, timp de acces 2,60 ms, pretul de 54$;
LGCRD  8322B, cu interfata ATAPI, viteza medie de transfer=3,34 KB/s, timp de acces 3,00 ms, pretul 53$ s.a.


Fisiere in arhiva (1):

  • Referat Sisteme.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!