Referat la Calculatoare si Sisteme de Operare

Extras din referat Cum descarc?

1.WWW-World Wide Web
DEFINIRE
Internet-ul este o retea mondiala de informatii, compusa din computere grupate intr-o multitudine de retele mai mici. Cu ajutorul acestui instrument, oamenii de pe intreaga suprafata a Globului beneficiaza de o cale eficienta si putin costisitoare de a comunica si interactiona. Spre deosebire de mijloacele asemanatoare de comunicare, devenite traditionale ? radioul si televiziunea, Internet-ul este un sistem descentralizat in care fiecare individ poate relationa cu oricine altcineva din retea, poate vehicula idei, bunuri si servicii cu efort si costuri minime. World Wide Web-ul este o componenta a Internet-ului, acesta incorpoand si alte metode de a ?lega? computere, si, implicit, pe utilizatorii lor: E-mail, Telnet, File Transfer Protocol, si Gopher ( serviciile de e-mail si Web-ul raman insa partile Internet-ului cu cea mai frecventa utilizare ). World Wide Web-ul reprezinta un set de programe, standarde si protocoale, toate reglementand modul in care fisierele multimedia (documente care pot contine texte, fotografii, grafice, secvente video si audio) sunt create si afisate pe Internet. Web este deci o colectie mondiala de fisiere text si multimedia, precum si de alte servicii interconectate printr-un sistem de documente hipertext. Pentru utilizator, WWW este atractiv si datorita constructiei sale pe baza unei interfete grafice de utilizare (GUI) o metoda de afisare a informatiilor cu imagini, dispunand astfel de o mare varietate de expunere a informatiilor: utilizatorii pot citi texte, pot privi imagini, pot asculta sunete sau chiar explora diferite medii virtuale si interactive. Metodele Web de stocare a informatiei in mod asociat, prin accesarea documentelor prin hiperlink-uri, si numirea site-urilor Web cu URL-uri fac din Web o extensie simpla a restului Internetului. Aceasta determina un acces facil la informatie intre diferitele servicii de Internet.
Web-ul ofera, de asemenea, si un spatiu unde companiile, organizatiile si indivizii pot etala informatii despre produsele, resursele si vietile lor, si oricine care are acces la un computer conectat la Internet poate dispune de aceste informatii ? un mic procent al informatiilor de pe Web sunt disponibile numai utilizatorilor autorizati. Web-ul a devenit asadar un forum pentru intalnirea diferitelor organizatii ? muzee, librarii, agentii guvernamentale, institutii de invatamant etc. aleg sa devina publice pe Web.
MOD DE FUNCTIONARE
Ca oricare alta retea de computere, si Web-ul se bazeaza pe conexiunile dintre doua tipuri de computere: clienti si servere, utilizand un set standard de legi pentru a reglementa comunicarea dintre acestea. In acest tip de arhitectura, unele computere se comporta ca un server, o baza de date, in timp ce altele se comporta ca niste clienti, ca solicitatori si receptori ale acelor date. Particularitatea acestei structuri consta in faptul ca un singur computer-client poate accesa informatii de la diferite servere, la fel cum un singur server poate fi accesat de mai multe statii-client. Computerele server stocheaza informatiile care alcatuiesc Web-ul, iar utilizatorii, prin statiile-client, acceseaza aceste informatii. O statie-client inseamna orice computer care primeste infornmatii de la un server, de cele mai multe ori fiind vorba de un personal computer / PC. Pentru a accesa informatii de pe Web, respectiv Internet, un utilizator / statie-client trebuie sa se conecteze la un computer-gazda / host ? reteaua din care PC-ul / statia-client face parte ( de obicei, o retea locala / de tip LAN ).
WWW difera de celelalte servicii Internet prin regulile utilizate de computere pentru a comunica si prin accesibilitatea informatiilor, mai ales acelor informatii care nu sunt de tip text. Este mult mai dificil sa accesezi imagini sau alte fisiere multimedia prin alte metode decat prin Web. Statiile-client pot accesa acest tip de informatii prin instalarea unui tip de software numit browser / Web Browser ? un program care confera posibilitatea unui computer de a localiza, downloada si afisa documente continand text, sunet, imagini, animatii, grafica si fotografii din cadrul diferitelor retele de computere. Browserele sunt cele care permit utilizatorilor sa acceseze informatii. Browser-ele sunt cele care permit utilzatorilor sa acceseze informatii de pe Web, localizand documente aflate pe computere ?indepartate? care functioneaza ca servere. Un browser downloadeaza informatii prin legaturi telefonice pe computerul utilizatorului prin modemul acestuia, iar apoi afiseaza informatia pe monitor. Majoritatea browserelor afiseaza o larga varietatea de texte si grafica, incluzand animatii, secvente de sunetsi imagine. Cele mai cunoscute si utilizate browsere sunt Netscape, Internet Explorer, and Mosaic. Browserele pot crea iluzia deplasarii intr-o locatie veritabila din spatiul virtual ( hiperspatiu ), locatie in care se afla documentul dorit. Aceasta locatie virtuala poarta denumirea de nod, sau site Web.


Fisiere in arhiva (1):

  • Referat la Calculatoare si Sisteme de Operare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!