Proxy server

Extras din referat Cum descarc?

Sarcina: Server proxy instalare, configurare si descrierea unui exemplu de utilizare.
Definitie:
Un server proxy este un computer care functioneaza ca intermediar intre un browser Web (cum ar fi Internet Explorer) si Internet. Serverele proxy ajuta la imbunatatirea performantei Web, stocand cate o copie a paginilor Web utilizate frecvent. Atunci cand un browser solicita o pagina Web stocata in colectia (cache) serverului proxy, pagina este furnizata de serverul proxy, mai rapid decat deplasarea pe Web. De asemenea, serverele proxy ajuta la imbunatatirea securitatii, filtrand unele tipuri de continut Web si software-urile rau intentionate.
Pentru a elimina unele dintre dezavantajele filtrarii de pachete, firewall-ul trebuie sa foloseasca aplicatii software pentru intermedierea accesului la unele servicii: Telnet si FTP. O astfel de aplicatie se numeste serviciu proxy, iar sistemul gazda pe care ruleaza - server proxy.
In timpul unui dialog intre un client si un server destinatie, serverul proxy actioneaza ca si server pentru clientul respectiv si devine la randul sau client pentru serverul destinatie. Comunicatia se desfasoara in urmatorii pasi :
1. Clientul trimite cererea catre serverul destinatie, dar ea este interceptata de serverul proxy.
2. Serverul proxy analizeaza cererea si, daca aceasta respecta politica de securitate a organizatiei, este trimisa serverului destinatie.
3. Serverul destinatie raspunde cererii, iar raspunsul se intoarce la serverul proxy.
4. Serverul proxy analizeaza raspunsul si daca acesta respecta politica de securitate a organizatiei, este trimis clientului.
5. Serverul proxy inregistreaza conexiunea intr-un fisier jurnal.
Serverul proxy e capabil sa monitorizeze si sa filtreze anumite informatii sau comenzi. El este un server dedicat aplicatiilor care ruleaza pe un calculator care face legatura intre reteaua locala si restul retelelor.
Pentru un client, accesul la serverul proxy se poate face numai prin autentificarea acestuia (protectie suplimentara).
Mai jos vor fi enumerate citeva din avantajele si dezamvantaje utilizarii unui server proxy :
Avantaje :
- permit autentificarea utilizatorilor (interni sau externi)
- creeaza fisiere tip log cu activitatea utilizatorilor din retea sau pot monitoriza autentificarile
Dezavantaje: - f. scumpe
- trebuie creat un proxy pentru fiecare serviciu de retea (FTP, TELNET, HTTP )
Un server proxy are doua scopuri importante:
- pastreaza anonimatul masinilor client.
- Creste viteza de acces la resurse prin salvarea lor in memoria tampon
Este cunoscut faptul ca atunci cind acceseaza un site, adresa IP a PC-ului poate fi vazuta de administratorul site-ulu vizitat. Adresa de IP poate furniza date despre providerul de Internet (ISP), tara de origine, orasul, si uneori chiar adresa utilizatorului. Pentru a ascunde adresa de IP si a naviga in anonimat, este nevoie de folosit web proxy sau ori care alta aplicatie care va ascunde adresa IP 
In cele ce urmeaza ma voi axa pe 2 aplicatii care vor servi drept protectie pentru cei care navigheaza pe internet si totodata vor satisface cele 2 scopuri mentionate mai sus pe care si le propune un proxy server: 
1. Prima aplicatie se refera la ascunderea IP atunci cind dorim sa


Fisiere in arhiva (1):

  • Proxy server.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!