Proiectarea unei Retele Virtuale Network Folosind Ipsec

Cuprins referat Cum descarc?

1 Notiuni introductive 3
2 Generalitati despre V.P.N. 5
2.1 Cum definim un V.P.N. 5
2.2 Tehnologii si protocoale folosite in realizarea unui V.P.N. 10
2.3 Securitatea V.P.N. 12
3 Protocolul IPSec 18
3.1 Algoritmi criptografici 19
3.2 Protocoale de securitate: AH si ESP 24
3.3 Asocieri de securitate(SA) 29
3.4 Baze de date IPsec 30
3.5 Tehnici de management a cheilor si SA 30
4 Avantajele si dezavantajele IPsec Site-to-Site VPNs 32
5 APLICATIE PRACTICA Intranet IP VPN (Virtual Private Network) la o banca 34
Concluzii 43
Bibliografie 44


Extras din referat Cum descarc?

1.Notiuni introductive
Solutiile de afaceri prin Internet, cum sunt comertul electronic, managementul lantului de distributie si marketing-ul prin web, fac posibila cresterea eficientei in cadrul companiilor, reduc costurile si maresc veniturile. Asemenea aplicatii necesita retele de importanta critica, care permit traficul de voce, date si video.
Aceste retele trebuie sa fie scalabile pentru a sustine tot mai multi utilizatori si o nevoie crescuta de capacitate si performanta. Cu toate acestea, pe masura ce mai multe aplicatii sunt posibile si devin accesibile unui numar mai mare de utilizatori, retelele devin mai vulnerabile la o gama larga de amenintari de securitate. Atacurile la adresa retelelor compromit disponibilitatea aplicatiilor de retea. In plus, confidentialitatea datelor companiei poate fi compromisa prin accesul extern neautorizat. Sau integritatea datelor poate fi afectata de, spre exemplu, hackeri care modifica continutul documentelor sau al bazelor de date.
Securitatea retelelor are ca scop protejarea retelelor si a aplicatiilor de retea impotriva unor asemenea atacuri. Pentru a realiza acest lucru, companiile abordeaza securitatea retelelor creand o politica de securitate si, pe baza acestei politici, o arhitectura de securitate a retelelor. Pentru a asigura protectia, aceasta arhitectura trebuie sa ia in considerare urmatoarele elemente de securitate a retelei:
- Identitate- trebuie sa cunoasteti identitatea persoanelor prezente 
in retea si tipul de acces care le este permis. Se refera la asigurarea consistentei informatiilor (in cazul transmiterii unui mesaj prin retea, integritatea se refera la protectia impotriva unor tentative de falsificare a mesajului);
- Securitatea perimetrului- accesul la aplicatiile de retea, la 
datele si la serviciile critice trebuie sa fie controlate astfel incat numai utilizatorii si informatiile legitime sa poate trece prin retea;
- Conectivitate securizata sau confidentialitatea datelor- pot fi 
realizate prin implementarea Retelelor Private Virtuale sau VPN, care permit companiilor sa isi extinda reteaua securizata a companiei catre birouri aflate la distanta, lucratori mobili sau parteneri extranet. Tehnologiile de criptare asigura ca datele care circula printr-un VPN nu pot fi interceptate sau citite de receptori neautorizati;
- Monitorizarea securitatii- se face prin instrumente ce permit 
monitorizarea, recunoasterea si testarea vulnerabilitatilor in infrastructura retelei dumneavoastra, astfel incat sa le puteti rezolva inainte ca intrusii sa le exploateze;
- Managementul politicii de securitate- pe masura ce retelele 
cresc in marime si complexitate, este necesara folosirea unor instrumente de management al politicilor de securitate, care pot administra centralizat elementele de securitate mentionate mai sus.
Una din solutiile adoptate de catre utilizatorii de programe informatice din Romania pentru asigurarea securitatii informatiilor transmise in cadrul unei retele de calculatoare o reprezinta VPN - Virtual Private Network.
2. Generalitati despre V.P.N.
Mediul de afaceri este in continua schimbare, multe companii indreptandu-si atentia spre piata globala. Aceste firme devin regionale, multinationale si toate au nevoie stringenta de un lucru: o comunicatie rapida, fiabila si sigura intre sediul central, filiale, birouri si punctele de lucru, adica de o retea WAN (de arie larga).


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Retele Virtuale Network Folosind Ipsec.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!