Prezentarea Bazei de Date Scopus

Extras din referat Cum descarc?

Scopus este cea mai mare baza de date de citari si rezumate de    literature revizuita si de surse Web de calitate, cu intrumente pentru urmarirea, analizarea si vizualizarea cercetarii.
Bazele de Date reprezinta un  mecanism organizat de stocare, manipulare si extragere a informatiei acesta realizadu-se cu ajutorul tabelelor. Ca si in cazul tabelelor din Excel, tabelele bazelor de date constau din linii si coloane. Fiecare coloana contine un atribut diferit, iar fiecarei linii ii corespunde  o inregistrare.
Scopus a fost creat pentru cercetatori in cea mai mare masura, pentru a-I ajuta pe acestia sa gasesca informatiile de care au nevoie dintr-o colectie vasta de literature de pe glob; cu Scopus procesul de cercetare devine mai eficient si mai productiv ceea ce-l face nepretuit pentru orice biblioteca.
Cu Scopus, utilizatorii au posibilitatea rapid si usor sa:
- Gaseasca repede articole relevante
- Efectueze cautari de autori, rapid si cu acuratete
- Identifice subiecte de actualitate
- Urmareasca influenta operei unui autor
Intuitia utilizatorului ghideaza modul in care Scopus se dezvolta permanent ca raspuns la perspicacitatea si expertiza utilizatorului. Scopus a fost infiintat de catre un grup de oameni de stiinta si bibliotecari din toata lumea, acestia au incercat sa dezvolte o metoda noua, revolutionara, pentru ca utilizatorii sa gasesca sis a evalueze cu usurinta informatii academice dintr-o varietate mare


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Bazei de Date Scopus.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!