Practica Informatica - Site Prezentare Dental Clinic

Extras din referat Cum descarc?

Proiect: Site "Dental Clinic", cabinet medical de specialitate.
INTRODUCERE
Intr-o era in care informatia devine din ce in ce mai abundenta si din ce in ce mai necesara apare nevoia ca aceasta informatie sa fie clasificata, ordonata, aranjata. Clasificarea si ordonarea informatiilor este vitala pentru evitarea acumularilor inutile si nefolositore de informatii. Aceste acumulari de informatii trebuie sa fie strict la obiect, adica sa avem doar informatia care ne este utila.
Domeniul gestiunii informatiilor abordeaza problema organizarii, stocarii si regasirii in timp util a datelor de care dispunem despre un anumit subiect. Neindoielnic ca fiecare dintre noi ne confruntam continuu cu aceasta problema. Agenda personala, cartea de telefon, sunt mijloace simple de organizare, pastrare si regasire a datelor de care avem nevoie la un moment dat. Aceasta problema legata de stocarea informatiilor, organizarea si regasirea lor a fost rezolvata cu ajutorul bazelor de date.
O baza de date este o colectie de informatii corelate, referitoare la un anumit subiect sau colectate, organizate si memorate intr-un anumit scop. Sistemul care permite colectarea, organizarea, memorarea si regasirea informatiilor dintr-o baza de date se numeste sistem de gestiune a bazelor de date. Acest sistem poate sa fie unul conventional in care informatiile sunt stocate pe hartie, depuse in dosare, registre, rafturi, incaperi, etc., sau poate sa fie computerizat, caz in care informatiile sunt pastrate pe suport magnetic in volume, repertorii, fisiere pe suport magnetic. In cazul stocarii informatiilor pe suport magnetic, operarea in baza de date se face prin intermediul unor programe.
S-a ajuns astfel la o situatie in care fiecare firma sau institutie trebuie sa isi dezvolte propriul sistem informatic de gestionare a bazei de date, dat fiind faptul ca inca nu exista un sistem informatic atat de general si de flexibil incat sa se adapteze cerintelor oricarei organizatii. Cu atit mai mult, pentru o societate comerciala, posibilitatea de a lucra nemijocit cu clientul (local dar si la distanta) este o oportunitate deosebita. Prin realizarea iesirii pe Internet si dand clientului posibilitatea sa gaseasca singur, de acasa, toate informatiile, ba mai mult, dand posibilitatea sa vizualizeze catalaoge de produse, devize si lucrari de referinta reprezinta un pas important in realizarea integrarii propriilor date si sisteme de afaceri cu alti oameni si alte firme din tara si din strainatate.
Specificarea temei
Avand in vedere cerintele actuale si viitoare ale economiei de piata, in lucrarea de fata, am realizat proiectarea unui site pentru cabinetul stomatologic Dental Clinic care are ca obiect principal de activitate prestari servicii medicale.
Pornind de la faptul ca lansarea pe Internet a unei firme este ceva la moda in zilele noastre, si un fapt care face o firma sa fie cunoscuta pe plan international, am realizat un website care sa reflecte cat mai fidel realitatea.
Structura site-ului: 7 pagini, cu urmatoarea structura:
1. HOME-Pagina de start (homepage) ofera informatii generale despre activitatea societatii.
2. WHAT'S NEW- Pagina cu noutati si articole de presa despre societate si despre evenimentele din domeniu 
3.SERVICES- Pagini de prezentare a produselor si serviciilor: endodontie, implantologie,estetica dentara.
4. SEARCH-Pagina de cautare
5. FEEDBACK-Pagina de contact.
1. Pe prima pagina se gaseste o prezentare succinta a cabinetului stomatologic Dental Clinic si a serviciilor oferite (manopere stomatologice, implant dentar, lucrari de portelan sau aparate ortodontice, tratamente de albire sau radiografii dentare), meniul principal ce pune in legatura, prin link-uri, prima pagina de celelalte. Din pagina de start se poate ajunge cu un singur click in oricare alta zona a site-ului. De asemenea, aici se mai gasesc si cateva link-uri catre alte pagini web, din acelasi doamneiu de interes.
2. Pagina a doua, "What's new" cuprinde informtii refiritoare la diverse promotii si reduceri, articole de presa despre societate sau despre obiectul sau de activitate etc.
3.A treia pagina, "Services" face o referire pe scurt a tuturor serviciilor disponibile in cadrul clinicii Dental Clinic. Pentru mai multe informatii navigati prin meniul existent in fiecare pagina, selectand serviciul dorit respectiv "Endodontie", "Implantologie", "Estetica dentara" ce prezinta diferite modele din aceste categorii produse, modul de realizare, timpul de executie, modul de fabricatie si sugestii despre preturi.
4.Pagina a patra, "Search" este pagina de cautare. Aici se pot efectua cautari in diferite sectiuni ale siteului:"Home","What's new", "Services" si "Feedbacks".
5.Pagina cu numarul cinci, "Feedback" contine un formular de completare a parerilor clientilor vizavi de serviciile primite.
Software utilizat: 
Macromedia Dreamweaver CS5.
World Wide Web
Cunoscut la modul comun ca si www, world wide web este o structura de documente conectata electronic prin internet. Fiecare document de web este denumit document web sau pagina web. Aceste documente contin imprimate diferite tipuri de informatie, incluzand text, grafica, sunet, animatie si video. Acest conglomerat de documente de acelasi tip este denumit prezentare web sau web site.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Informatica - Site Prezentare Dental Clinic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!