Poșta Electronică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Una dintre cele mai importante componente ale Internetului este posta electronica sau sistemul e-mail.

Sunt convins ca ai vazut de multe ori, pe cartile de vizita ale prietenilor tai, de exemplu, adrese Internet, care difera de adresele http sau ftp prin faptul ca au in componenta lor un simbol "@".

O astfel de adresa e-mail arata similar cu a mea: zeus@dart.ro. Partea din stanga simbolului reprezinta numele unei cutii postale dintr-un calculator. Partea din dreapta lui "@" reprezinta adresa calculatorului pe care se afla acea cutie postala. Ca si in cazul unor adrese Web (URL), aceasta adresa a calculatorului iti poate arata din ce organizatie face parte, sau de ce nationalitate este expeditorul unei scrisori pe care o primesti.

De exemplu, daca primesti o scrisoare electronica de la mine, vei intelege, din grupul de litere "ro", ca eu sunt din Romania. Apoi, din "dart" vei putea intelege ca sunt un abonat al serviciilor Internet oferite de Fundatia Dart din Arad. O alta adresa este: bogdan@cybernet. ro.

Prin e-mail pot fi trimise scrisori electronice chiar mai multor oameni deodata, astfel incat posta electronica poate fi folosita si pentru stiri.

Pentru a trimite cuiva o scrisoare electronica, trebuie sa ii cunosti adresa e-mail. Vei mai avea nevoie, fireste, de un program de transmitere e-mail, care poate fi Mail, Elm sau Pine, daca lucrezi in Unix, sau Internet Mail, Netscape Mail, Eudora Pro sau Pegasus, daca lucrezi in Windows 95. Noi vom face referire la programul Internet Mail, care este foarte simplu de utilizat si are o interfata gratica prietenoasa. Modul de lucru in alte programe de sub Windows 95 este similar.

Lucrul cu Internet Mail

Inainte de a incepe sa lucrezi cu programul Internet Mail, trebuie sa realizezi anumite operatii de configurare, asa cum se vede mai jos (vezi options->server):

Practic, trebuie sa precizezi care este adresa ta de e-mail (cea pe care vei primi mesajele), precum si numele de cont si parola pentru conectarea la serverul tau e-mail; pe acestea le-ai primit de la furnizorul de servicii Internet (campurile --POP3 Account si Password). Numele sau codul IP al serverelor prin care trimiti, respectiv primesti mesajele e-mail, sunt precizate la outgoing Mail (SMTP), respectiv incoming Mail (POP3). De obicei ele sunt doua grupuri de numere identice sau doua grupuri de numere identice (de exemplu, mail.cybernet.ro).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Posta Electronica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 130 cuvinte
Nr caractere:
10 431 caractere
Marime:
16.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
mail, adresa
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Claudiu Soroiu
Sus!