Organizatia IEEE

Extras din referat Cum descarc?

IEEE este cea mai mare organizatie profesionala non-profit din lume, avand ca scop dezvoltarea tehnologica. Reprezinta Institutul de Inginerie Electrica si Electronica, care s-a infiintat in anul 1963 prin fuziunea dintre AIEE (Institutul American de Inginerie Electrica) si IRE (Institutul de Inginerie Radio). Organizatia promoveaza :
- teoriile si aplicatiile din tehnologia electrica si stiintele inrudite
- sustine inovatiile din domeniu
- asigura o varietate de produse si servicii membrilor sai.
Inca de la sfarsitul secolului 19, interesele organizatiei initial americane au fost legate de comunicatiile prin cabluri, sistemele de producere a energiei electrice si cele destinate iluminatului. Institutul a pus bazele tuturor standardelor din domeniul electric din SUA.
Ulterior a aparut interesul pentru comunicatiile la distanta fara fir. Astfel organizatia s-a extins in diverse zone geografice din intreaga lume, a crescut numarul de membrii, s-au creat filiale regionale.
In prezent, Institutul se ocupa cu elaborarea de standarde cu referire la multe dintre tehnologiile actuale. Sunt emise peste 1300 de standarde IEEE, atat in domeniile traditionale cat si in cele aflate in curs de afirmare: telecomunicatii in special cele fara fir, tehnologia informatiei, producerea energiei electrice, instrumentatie si masuratori, baterii mobile si stationare, nanotehnologie, electronica organica, retele locale si metropolitane, siguranta transporturilor feroviare.
Contributia in domeniul retelelor de calculatoare este realizata


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizatia IEEE.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!