Ontologia raselor de pisici - pagini web sematice

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Cautarea informatiei pe Internet
3. Schema
4. Interogari
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
In informatica, o ontologie este o reprezentare formala a unor tipuri, proprietati si relatii dintre conceptele unui anumit domeniu.
Noi am ales ontologia raselor de pisici deoarece suntem iubitoare de animale, in special de pisici si nu in ultimul rand din dorinta de a afla cat mai multe lucrui noi despre rasele si particularitatile acestora.
Pisica este un mamifer din ordinul carnivorelor ce sta alaturi de oameni de peste 9500 ani iar in prezent este cel mai cunoscut animal domestic in toata lumea. 
In proiectul nostru am creat o ontologie unui numar mare de rase de pisici unde am specificat zonele de provenienta si particularitatile acestora. Ass dar, am realizat patru clase principale :
1. Clasificare 
Pisicile se imparte in doua categorii, pisici domenstice si salbatice. Aceasta categorie cuprinde alte doua subcategorii:
o PisiciDomestice
o PisiciSalbatice
Cele doua categorii, la randul lor cuprind instante (exemple de pisici din fiecare categorie).
2. ContinentProvenienta 
Fiecare continent i-si are propriile specii de pisici, de aceea am decis sa construim aceasta clasa care sa cuprinda cele cinci continente ale lumii (subclase):
o Africa
o America
o Asia
o Australia
o Europa
Deoarece exista extrem de multe specii pentru fiecare contintent in parte, am decis sa luam in considerare pe cele mai cunoscute astfel, fiecare subclasa sa curpinda la randul sau alte subclase, dupa cum urmeaza:
3. InsusiriFizice 
Fiecare specie de pisica are caracteristici particulare, aceste particularitati sunt vizibile la nivelul blanii, formei capului, urechilor, etc. Pentru acestea s-au realizat urmatoarele subclase:
o Blana
o Capul
o Coada
o Corpul
o Culoare
o Ochii
o Talie
o Urechile
Toate acestea contin subclase, care sunt particularitati ale fiecarei subclase mari in parte. Mai jos este atasat un print cu toate subclase subclaselor la care au fost asignate:


Fisiere in arhiva (1):

  • Ontologia raselor de pisici - pagini web sematice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_rase_de_pisici


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!