Noțiuni generale Windows și Internet

Extras din referat Cum descarc?

NOTIUNI GENERALE WINDOWS
Windows-ul este un sistem de operare (ansamblul de programe care asigura utilizarea optima a resurselor fizice si logice ale unui sistem de calcul) ce poate executa mai multe programe in acelasi timp si dispune de o interfata grafica usor de utilizat.
Sistemul Windows se lanseaza automat la pornirea calculatorului, daca este singurul sistem de operare instalat.
Pornirea sistemului Windows:
1. Porniti calculatorul;
2. Executati click pe un nume de cont sau pe imaginea asociata;
3. Introduceti de la tastatura parola, in caseta Password;
4. Apasati tasta Enter sau apasati pe butonul .
Iesirea din sistemul Windows:
1. Apasati butonul Start;
2. Alegeti optiunea Turn Off Computer;
3. Executati click pe una din optiunile:
- Turn Off (inchidere definitiva);
- Restart (inchiderea, apoi repornirea calculatorului).
Lansarea in executie a sistemului de operare Windows plaseaza pe ecran o imagine, numita suprafata de lucru sau desktop pe care se afla diverse elemente grafice.
Principalele elemente ale ecranului sunt:
1. Bara de aplicatii (taskbar) - se afla in partea de jos a ecranului si contine toate aplicatiile ce ruleaza la un moment dat pe calculator (icoana asociata aplicatiei si numele acesteia);
2. Butonul Start - se afla in partea stanga a barei de aplicatii; locul de unde incepe practic lucrul in Windows;
3. Iconuri care seteaza anumiti parametri ai sistemului de operare - se afla in partea dreapta a barei de aplicatii si sunt grupate in asa numita zona de notificare;
4. Icoane - se afla plasate pe desktop sub forma unor simboluri grafice mici.
Operatiile care se pot efectua cu mouse-ul sunt:
1. Indicare - se mentine cursorul de mouse asupra unui obiect. In functie de obiectul indicat cursorul poate lua mai multe forme;
2. Click pe butonul stang - apasarea rapida butonul stang al mouse-ului si apoi eliberarea sa; se executa pentru selectarea unui obiect (icoana, fisier, dosar, etc.) - obiectul selecat apare afisat in culoare aprinsa, (de exemplu: se alege obtiunea My Computer din meniul Start) sau pentru apasarea unui buton;
3. Click pe butonul drept - apasarea rapida a butonului drept al mouselui; se observa aparitia unui meniu numit meniu local sau meniu contextual ale carui optiuni sunt in functie de locul sau obiectul unde s-a executat click;
4. Dublu click stanga - indicarea unui element, urmata de o dubla apasare rapida pe butonul stang al mouse-ului, apoi eliberarea sa. Se utilizeaza pentru a deschide un fisier, dosar sau fereastra, folosind icoana acestora.
5. Tragere sau glisare - se deplaseaza mouse-ul in timp ce se mentine apasat butonul stang.
Aplicatii implicite Windows:
Dupa instalarea sistemului Windows pe zona activa a ecranului monitorului (desktop) vor apare doua aplicatii implicite, care, pentru a avea o interfata grafica cu utilizatorul cat mai atractiva, vor avea o reprezentare grafica sub forma unor pictograme. Acestea sunt: My Computer si Recycle Bin.
My Computer contine toate componentele sistemului, reprezentate intr-o fereastra sub forma de pictograme. Se observa existenta unei pictograme pentru fiecare unitate de disc din sistem, o pictograma pentru documentele impartite cu alti utilizatori si una cu documentele utilizatorului.
Discurile contin dosare, iar dosarele (directoare sau foldere) pot sa contina fisiere sau dosare.
Executand dublu click pe una din aceste pictograme, se va observa continutul directorului respectiv.
In functie de dorinta utilizatorului, cu ajutorul butonului Views se pot alege diferite modalitati de afisare a obiectelor vizibile pe suprafata de lucru. De asemenea, My Computer ofera posibilitatea accesarii aplicatiei Control Panel - de unde se poate stabili modul de functionare al tuturor componentelor calculatorului.
Recycle Bin reprezinta ,,containerul de reciclare" sau ,,cosul de gunoi". Acesta contine fisierele si dosarele sterse de utilizator intr-o sesiune de lucru.
Astfel, la stergerea unui fisier dintr-un folder, acesta nu este sters efectiv, ci transferat in acest container, de unde puteti sa-l recuperati in orice moment prin alegerea optiunii Restore.
Lucrul cu icoane:
Pentru a deschide obiectul reprezentat de o icoana se da dublu click sau se apasa Enter dupa pozitionarea pe icoana.
Simbolurile grafice asociate unor aplicatii pot fi afisate pe Desktop. Icoanele pot fi asociate si unor scurtaturi (shortcut-uri), acestea au rolul de a indica rapid calea catre un program executabil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Notiuni Generale Windows si Internet.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!