Notiuni Despre Internet - Grafica 3D

Cuprins referat Cum descarc?

1. Notiuni despre internet 3
2.Grafica 3D 7
2.1.Formatul graphic BMP 8
2.2.Formatul graphic JPEG 9
2.3.Formatul graphic TIFF 10
2.4.Formatul graphic GIF 12
2.5.Formatul graphic PNG 12
3. Animatia tridimensionala 14
3.1.Tehnica 1 14
3.2.Tehnica 2 14
3.3.Tehnica 3 15
4. Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

1.Notiuni despre internet
Se spune de regula ca istoria Internet-ului incepe odata cu ARPA (Advanced Research Projects Agency), uitand istoria de un secol si jumatate a telegrafului (anuntat ca inventie in 1837 de Sir Charles Wheatstone in Anglia si Samuel B. Morse in SUA) care a condus la dezvoltarea primelor retele de comunicatie (uitand desigur si descoperirea telefoniei multiple de catre Augustin Maior, in 1906), precum si istoria de 60 de ani a calculatoarelor electronice. Vechile sisteme telegrafice erau, in terminologia actuala, legaturi punct-la-punct, folosind banda de hartie perforata pentru a transmite informatia pe urmatoarea legatura spre destinatie. Analog, prima 'retea' de calculatoare utiliza banda perforata ca si canal de comunicatie (banda perforata de un calculator fiind manual introdusa in cititorul de banda al celuilalt). 
ARPA (Advanced Research Projects Agency) a fost redenumita in DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) in anul 1981. Un pionier in ceea ce priveste comunicatiile la scara larga, J.C.R. Licklider, si-a scris ideile in lucrarea scoasa in 1960 : "Man-Computer Symbiosis".
Dupa cum zicea chiar el : 
"O retea de calculatoare, interconectate unul cu altul prin linii de comunicatie foarte rapide - o colectie de librarii in care se poate stoca absolute orice informatie".
In 1962 octombrie Licklider a fost numit seful DARPA si a format un grup care sa se ocupe de aceste cercetari. Ca urmare au fost instalate 3 terminale : unul in Santa Monica la System Development Corporation, altul in University of California pentru proiectul Genie si altul la Institutul de Tehnologie din Massachusetts. Nevoia lui Licklider pentru retele a dus la probleme inevitabile. "pentru fiecare dintre aceste 3 terminale aveam seturi de comenzi diferite, deci daca vorbeam online cu cineva din S.D.C. si mai vroiam sa vb si cu cineva din Berkley sau M.I.T. trebuia sa ma loghez la celalalt terminal si sa intru in legatura cu ceilalti. Era evident ce era de facut insa nu era bine. Era nevoie de un singur terminal care sa se poata conecta la ce ai nevoie. Ideea este ARPAnet".
Din 1962, cam odata cu aparitia calculatoarelor cu tranzistoare, Paul Baran si colegii sai de la Rand Corporation ataca problema construirii unei retele care sa supravietuiasca unui razboi nuclear. In 1967 este publicat proiectul ARPAnet (Lawrence Roberts). Leonard Kleinrock si Paul Baran initiaza comutarea de pachete (packet-switched network), iar in 1969 conducerea ARPA (Departamentul Apararii) contracteazs cu Bolt, Beranek si Newman (BBN) dezvoltarea acestui sistem de comunicatie. 
Unul din obiectivele ARPAnet era crearea unei retele, care sa nu fie distrusa datorita atacurilor asupra sistemului. Razboiul Rece fiind la apogeu, scenariul unui dezastru era considerat fie lansarea unei bombe fie un atac nuclear. 
De aici a rezultat un proiect de retea, unde reteaua insasi era permanent in pericol de atac. In consecinta:- doar un minimum de informatii era cerut de la computerele client in retea - oricand transmisia de date intalnea un obstacol, sau una dintre adrese era de negasit, se gasea o alta cale catre adresa cautata. 
In proiectul initial al ARPAnet se asigurau doar 3 servicii de comunicatie: conectarea la distanta - telnet (Remote login), transferul de fisiere si tiparirea la distanta. Abia in 1972, cand se ajunsese la o retea cu 37 de calculatoare, a fost introdus si serviciul de posta electronica - e-mail Tot in 1972, in Octombrie, la Conferinta Internationala de la Washington DC (ICCC) ARPAnet este prezentat 'in public' si se fac demonstratii. 
Anul 1975 inseamna pe de o parte aparitia calculatoarelor personale (ALTAIR anuntase microcalculatorul inca in August 1974) si pe de alta parte, ca urmare a restrictiilor in conectarea la ARPAnet impuse de Agentia militara de comunicatii (botezata DARPA), aparitia primelor retele comerciale precum TELENET-ul firmei BBN. Este si anul aparitiei Microsoft, cand Paul Allen si Bill Gates, pornind de la experientele cu Altair dezvolta BASIC-ul pentru noua lume a PC- urilor. Un an mai tarziu, CCITT (Comitetul consultativ pentru telegrafia si telefonia internationala) anunta X.25 ca standard de comunicatie (tot comutare de pachete). 
Inca in 1973, sistemul TCP/IP este propus ca un standard pentru ARPAnet. El este insa acceptat ca protocol standard doar la 1 Ianuarie 1983, cand ARPAnet ajunsese sa asigure conectarea a 500 de centre. Aceasta decizie si aceasta data este considerata (mai ales de participanthii la proiect) nasterea Internetului. Mai ales ca tot in 1983 partea militara a ARPAnet a fost separata sub numele MILNET. In acel an existau deja retelele BITNET (But It's Time Network), CSNET (Computer Science Network), si altele, iar centru de programare al Univ. of California de la Berkeley lanseaza BSD UNIX 4.2 cu TCP/IP inglobat (ca rezultat al finantarii DARPA). Firma Novell lanseaza produsul NetWare, bazat pe protocolul XNS elaborat la Xerox Park, iar firma Proteon ofera primul router soft folosind un minicalculator PDP-11. Este lansat limbajul de programare C++ 
Protocoul TCP/IP a aparut pentru a rezolva problema a prea multor metdode de a conecta calculatoarele intre ele. Aceste metode trebuiau intr-un fel unificate. De aceasta s-au ocupat Robert E. Kahn de la DARPA si Vint Cerf al ARPAnet. In 1973 reusisera sa reformuleze principiile protocolului iar diferentele dintre diferitele protocoale de retea erau ascunse prin folosirea unui singur protocol interretea , si in loc ca reteaua sa fie responsabila de buna functionare, ca la ARPAnet, hosturile au devenit responsabile. Cerf ii lauda pe credits Hubert Zimmerman, Gerard LeLann si Louis Pouzin pentru design. La acest moment de timp se pare ca apare prima oara termenul de Internet in o precizare a lui Vinton Cerf : "Specificatii ale programului de control in transmisii Internet". 
Cu rolul retelelor redus la minim era posibil ca orice retele sa fie interconectate, nemaicontand caracteristicile fiecareia, deci rezolvand astfel problema initiala a lui Kahn. DARPA a fost de accord sa finanteze dezvoltarea unui prototip software si dupa mai multi ani de munca a fost dezvoltat o retea radio de pachete comutate. Pe data de 22 noiembrie 1977, a fost testata o retea de pachete radio si reteaua Atlantic cu ajutorul satelitului, retea sponsorizata de DARPA. Pornind de la primele specificatii ale TCP din 1974, TCP/IP s-a dezvoltat in 1978. forma finala a fost data in 1981 in RFC 791, 792 si 793. DARPA a sponsorizat si incurajat folosirea TCP/IP in multe sisteme de operare. La data de 1 ianuarie 1983 TCP/IP a devenit singurul protocol acceptat de retelele ARPAnet, inlocuind protocolul initial NCP. 
Dar si 1979 este un an reper in dezvoltarea internetului. Este anul aparitiei retelei de calculatoare pentru cercetare numita USENET. Usenet a fost la inceput o retea cu acces telefonic in comutatie (dial-up) bazata pe UUCP (UNIX-to-UNIX copy). Oferea acces e-mail si stiri (Usenet News). Mai exista si azi retele - conexiuni UUCP, chiar daca partea de stiri (Usenet News) a trecut la NetNews. Tot in 1979 apare prima versiune comerciala de UNIX pentru un microcalculator produsa de Onyx Systems. 
Anul 1984 este momentul introducerii DNS (Domain Name System) care inlocuieste mecanismul de preluare periodica a fisierului hosts (tabela de corespondenta nume/domeniu - adresa IP) de la NIC (Network Information Center) unde se mentinea evidenta calculatoarelor conectate la ARPAnet. Aceasta schimbare impreuna cu lansarea statiilor SUN bazate pe UNIX (in acelasi an) a condus la dezvoltarea vertiginoasa a Internetului din urmatorii 7 ani. Mai ales ca in 1987, Fundatia pentru Stiinta (National Science Foundation) creaza NSFNET pentru a conecta centrele cu super-calculatoare printr-o magistrala de viteza mare (56Kbps - la acea vreme). Ca organizatie necomerciala, NSFNET permite conectarea la Internet fara restrictiile cu caracter militar ale ARPAnet. In 1990 ARPAnet dispare (dupa ce toate organizatiile care erau conectate au trecut la NSFNET. La randul sau NSFNET isi inceteaza activitatea in 1995 cand accesul la Internet ajunge sa fie asigurat de firme comerciale pentru intreaga lume.


Fisiere in arhiva (1):

  • Notiuni Despre Internet - Grafica 3D.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!