Motoare de Cautare

Extras din referat Cum descarc?

Motor de cautare - este un server care navigheaza singur pe Internet si captureaza titlul, cuvinte cheie si continutul paginilor ce compun site-urile. Toate paginile gasite sint inregistrate apoi intr-o baza de date. in momentul in care un utilizator cauta intr-un motor de cautare dupa o anumita fraza sau un cuvint, motorul de cautare se va uita in aceasta baza de date si in functie de anumite criterii de prioritate va crea o lista de rezultate pe care o va afisa sub forma de rezultat.Un motor de cautare este reprezentat, in forma finala, sub forma unei pagini web prin intermediul caruia utilizatorul final cauta in indexul acestora. Motoarele de cautare difera de directoarele web prin faptul ca acestea nu indexeaza sub forma unor cataloage paginile web si nici nu le prezinte sub forma de sectiuni, ci le clasifica si stocheaza automat, pe serverele proprii, dupa anumite criterii. 
Motoarele de cautare se impart in trei categorii : 
Motoarele care au propria baza de date (de ex. Google si AllTheWeb - FAST) 
Motoarele care folosesc bazele de date ale unor alte motoare (de ex. MSN foloseste serviciile LookSmart si Inktomi) 
Motoarele care folosesc atit propria baza de date cit si pe cele ale altor motoare (de ex. Yahoo care foloseste baza de date proprie dar si pe cea a motorelor Google, Inktomi (pe care l-a cumparat) si Overture (pe care l-a cumparat). 
Exista si o categorie aparte de situri care nu pot fi numite motoare de cautare in adevaratul sens al cuvintului dar care isi pot dovedi si ele utilitatea. Acestea sint asa-numitele motoare integratoare ("clustering engines" sau "metasearch engines") si sint reprezentate intre altele de ProFusion, Vivisimo si Dogpile. Daca introducem in caseta de text de pe aceste situri un cuvint sau o sintagma va fi declansata cautarea cu ajutorul a cel putin 5 motoare ( de ex. Google, Overture, MSN, AllTheWeb, Altavista, etc.) iar lista obtinuta va fi sortata de motorul integrator si apoi prezentata noua. Acest tip de motoare da rezultate foarte bune si este recomandata folosirea lor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Motoare de Cautare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!