Monitorul

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE pag. 1
COMPONENTA HARDWARE A UNUI P.C. .pag. 1
MONITORUL &pag. 3
BIBLIOGRAFIE ..&. pag. 6


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au numarat, socotit si masurat lucrurile, le-au trecut pe raboj si au comunicat altor oameni despre aceste lucruri. Lucrurile acestea puteau fi numarul de oi dintr-o turma, greutatea unui copil, marimea unui camp, timpul scurs de la ultima seceta sau intensitatea unui cutremur. Din timpurile cele mai vechi, oamenii au folosit unelte si tehnici care sa-i ajute sa numere cu mai multa acuratete, sa masoare mai precis, sa tina un raboj sau sa faca insemnari care sa se poata pastra mai mult timp, sa transmita cu mai multa precizie; ei au folosit in acest scop, de exemplu, rigle, sextante, cantare si balante, ceasuri etc.
Calculatorul nu e decat cel mai nou din acest sir lung de masini de calculat si de inregistrat. Doar atat-nimic mai mult. Tot ceea ce fac calculatoarele este de a calcula si inmagazina rezultatele calculelor.
Totusi, acest principiu e mascat de un lucru practic groaznic: ceea ce fac ele poate ca e simplu, dar fac lucrul respectiv in cantitati impresionante si incredibil de bine. 
Astazi, viteza calculatoarelor se masoara in milioane de operatii pe secunda. 
Operatiile pot sa fie simple, dar ele pot fi combinate in foarte multe feluri pentru a rezulta un sir enorm de functii utile. Acestea s-au intamplat aproape in intregime in ultimii 30-40 de ani; aceasta e istoria completa a calculatoarelor comerciale.
In anii60, un calculator comercial ocupa o incapere mare dotata cu aer conditionat; era nevoie de o echipa de specialisti ca sa lucreze cu el. Consuma o cantitate enorma de energie si se strica des.
Calculatoarele de azi sunt, in mod definitoriu, mult mai mici si mai rapide; ceea ce ocupa pe vremuri o camera intreaga, acum incape intr-o cutie mica. Calculatoarele pot inmagazina mai multa informatie; ele consuma mai putina energie si au devenit mult mai usor de manevrat.
Primele calculatoare personale (PC-uri) au fost lansate in 1979, avand o viteza cronometrata de vreo 5 MHz. 
O modalitate de a concepe un calculator este sa-l vedem ca o cutie neagra care accepta la un capat un material (input), il prelucreaza (Processing) intr-un anume fel, apoi produce rezultate (output) la celalalt capat (Input => Prelucrare =>Output)
COMPONENTA HARDWARE A UNUI P.C.
Componenta hardware a unui computer personal este reprezentata de catre structura fizica (care se poate vedea) .
Un computer IBM-PC este compus din unitatea centrala , periferice si memorie.
Unitatea centrala (procesorul) coordoneaza activitatea intregului system de calcul si este formata din : unitatea aritmetica si logica , unitatea de comanda si control , registrii interni si orologiul.
Unitatea Aritmetica si Logica efectueaza, dupa cum sugereaza si numele, operatiile aritmetice si logice elementare.
Unitatea de comanda si control incarca instructiunile programului, le decodifica in vederea executiei, culege semnalele de stare emise de celelalte componente ale sistemului si emite semnale de comanda catre componentele sistemului de calcul.
Registrii interni sunt elemente de memorare incluse in unitatea centrala din considerente de reducere a timpului de executie , pentru a pastra temporar rezultatele intermediare ale calculelor .
Orologiul intern este un element generator de semnal, care ajuta la sincronizarea functionarii componentelor fizice ale sistemului de calcul.
Deoarece de ritmul imprimat de acest orologiu depinde si functionarea altor componente, nu numai a componentelor UC, el este considerat o unitate distincta, neintegrata unitatii centrale.
Pentru a putea prelucra informatia in calculator, acesta trebuie codificata numeric si depozitata intr-un bloc special, numit memorie.
Exista doua tipuri de memorie: memorie ROM si memorie RAM.
Memoria ROM (Read-Only Memory - memorie accesibila numai la citire , nu si la scriere) ramane nemodificata la disparitia tensiunii de alimentare. Este o memorie reziduala, nevolatila.
Memoria RAM (Raddom Access Memory) se foloseste ca memorie operativa pentru stocarea temporara a datelor si programelor aflate in executie la un moment dat. Continutul acestei memorii se pierde la deconectarea sistemului de la retea, deci este o memorie volatila.
Capacitatea memoriei reprezinta volumul maxim de informatie care poate fi inmagazinat in memorie la un moment dat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitorul.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!