Monitoare LCD

Extras din referat Cum descarc?

Abstract Lucrarea de fata prezinta principii de functionare,tehnologii folosite , avantaje si dezavantaje ale monitoarelor LCD. Spre sfarsitul lucrarii este facuta o comparatie  intre monitoare LCD existente pe piata ,dupa urmatorii parametrii: luminozitate, pret, calitate,cel mai bun monitor,producator. In incheiere se vor sin-tetiza cateva observatii utile pentru cumparatorul de monitoate LCD. 
1   Introducere
Monitorul reprezinta acea componenta a calculatorului care se ocupa cu prezen-tarea sub forma de imagini si text (afisare), a informatiei generate de calculator. Co-manda afisarii informatiilor pe ecranul monitorului o realizeaza calculatorul, prin intermediul placii videp. Monitorul este conectat la placa video a sistemului prin in-termediul unui cablu video, care contine semnalele de culoare si de sincronizare necesare afisarii pe ecran a imaginilor dorite.
Cristalele lichide au fost descoperite de Fredreich Rheinizer in 1888. In anii 60 s-a demosntrat ca stimulate de o diferenta de potential, cristalele lichide pot modifica proprietatile luminii care trece prin ele.
Ecranele LCD sunt subtiri si plate ceea ce la face ideale pentru aplicatii mobile. In plus Tehnologia LCD functioneaza cu tensiuni de alimentare mult mai mici si disipa putina caldura. Initial ecranele LCD au fost folosite la calculatoare portabile avand dimensiuni si rezolutii similare ecranelor CRT cu diagonala de 12-14 inch. Tehnologia LCD a evoluat, iar in prezent sunt disponibile dimensiuni si rezolutii mult mai mari decat cele accesibile tehnologiei CRT.
2   Principii de functionare 
Ecranele LCD color produse in prezent contin cristale lichide (biphenyl) asezate intre doua staturi de sticla transparenta. 
Elementul functional al unui ecran LCD este pixel-ul, format dintr-o celula LCD. Cristalele care formeaza celula isi schimba polarizarea sub actiunea unei diferente de potential electric si modifica cantitatea de lumina care trece prin celula. Daca se modifica diferenta de potential se modifica si cantitatea de lumina care trece prin celula. Diferenta de potential este creata printr-un sistem de electrozi. Lumina este generata de o sursa care se afla in spatele ecranului.
Exista doua metode de a produce imagini folosind celule LCD: metoda segmen-telor si metoda


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitoare LCD.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!