Module de Memorie

Extras din referat Cum descarc?

Argument 
Arhitectura unitatii centralede prelucrare (CPU)si a placii de baza (setul de cipuri)determina capacitatea memoriei fiyice a sistemului, precum si tipurile si formele de memorie care pot fi instalate. In decursul anilor, au existat doua schimbari importante in ceea ce periveste memoria calculatoarelor: memoria a devenit treptat mai rapida si a furnizat datele pe o magistrala cu latimea unitatii CPU si de celeale controllerului de memorie. Intr-un calculator modern, controllerul de memorie este incorporat in setul de cipuri al placilor de baza. Chiar daca un sistem admite fizico cantitate de memorie data, tipul de software pe care il rulati poate dicta in ce masura intreaga memorie poate fi utilizata sau nu.
Procesoarele 8088 si 8086, cu 20 de linii de adresa, pot utiliza 1 MB (1024 KB) de memorie RAM. Procesoarele 286 si 386X, cu 24 de linii de adresa, pot utiliza 16 MB de memorie. Procesoarele 386DX, 486, Pentium, Pentium MXX si Pentium Pro, cu 32 de linii de adresa, pot utiliza 4 GB (4096 MB) de memorie, in timp ce procesoarele Pentium II/III si 4, precum si AMD Athlon/Duron, avand 36 de linii de adresa pot gestiona cantitatea impresionanta de 64 GB de memorie. Procesor Itanium, cu 44 de linii de adresa, permite instalarea a 16 TB (terraocteti) de memorie RAM fizica. 
Cap.1. Module de memorie
Cand procesoarele 286 si mai puternice emuleaza procesorul 8088 (ceea ce se intamplt cand sunt rulate programe de 16 biti,cum sunt cele DOS sau Windows 3.x) ele implementeaza un mod de lucru la nivel hardware, cunoscut sub numele de mod real . Acesta este singurul mod de lucru disponobil in cazul procesoarelor 8086 si 8088, utilizate la sistemele PC si XT. In modul real, toate procesoarele Intel - chiar si puternica fimailie Pentium - sunt limitate la utilizarea unui spatiu de memorie de 1MB, la fel ca si ,,stramosii" lor (procesoarele 8086 si 8088), iar din acest spatiu isi rezerva 384 KB. Numai in modul protejat procesoarele 286 sau mai puternice isi pot utiliya intregul potential de de adresate a memoriei.
Sistemel din clasa P5 pot adresa 4GB de memorie, iar cele din clasa P6/P7 pot adresa 64 GB. Pentru a oferii o imagine a acestor capacitati de adresare a memoriei, aflati ca 64 GB (65.536 MB) de memorie ar costa aproape 20.000$. chiar daca v-ati putea permite toata aceasta memorie, unele din cele mai mari module de memorie disponibile astazi sunz modulele DIMM de 1 GB. Pentru a instala o memorie RAM de 64 GB de module DIMM cu capacitatea cea mai mare, de cate 1GB, iar majoritatea sistemelor actuale au naumai patru sloturi DIMM.
Cele mai multe placi de baza Pentium II au un maxim de 3-6 socluri DIMM, ceea ce permite o memorie maxima de 0,75-1,5 GB, daca toate soclurile sunt ocupate. Aceste limitari suntimpuse de setul de ciprui pe piata care sa permita acest lucru. Cele mai multe seturi de cipuri actuale sunt limitate la o memorie de 1 GB, desi unele pot adresa 4 GB sau chiar mai mult.
Unele sisteme au si alte limitari. Sistemele din clasa P5 au fost disponibile incepand din anul 1993, dar numai cele construite incepand din anul 1997 utilizeaza pentru placa de baza care folosesc cel mai nou set de cipuri din clasa P5. Intel 430TX, nu admit o memorie totala mai mare de 256 MB si nu ar trebuii sa aiba instalata o memorie totala mai mare de 64 MB, datorita limitarilor de adresare a memoriei prin cache. Nu instalati mai mult de 64 MB de memorie RAM intr-un asemenea sistem decat daca sunteti sigur ca placa de baza si setul de ciprui permit functionarea memoriei cache de nivel 2 cu memoria suplimentara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Module de Memorie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!