Previzualizare referat:

Extras din referat:

Programul este destinat calculelor matematice. Principiul pe care se bazeaza este acela de foaie de lucru inteligenta. Utilizatorul isi descrie calculele in format liber, iar programul este cel care genereaza rezultatul.

De exemplu: Utilizatorul descrie menbrul stang folosind instrumentele programului si finalizeaza expresia prin = Programul calculeaza si afiseaza rezultatul.

De remarcat este faptul ca rezultatul afisat este dat direct in forma numerica. Spre deosebire de calculu manual, programul ofera si varianta unor calcule simbolice, in care este afisata primitive atunci cand este posibil.

Utilizatorul isi completeza foaia de lucru utilizand formate predefinite scrise sub forma grafica in palete.

Paleta reprezinta o foaie de lucru ce contine operanzii. principalele palete sunt, paletele: Aritmetica, de calcul diferential si integral, de programare, de reprezentari grafice, matriceala, de calcul boolean si cea ce contine simboluri grecesti (Geek); Exemplu: de utilizare e unei operatii din succesiune dintr-o paleta: In urma selectarii operatiei + din paleta aritmetica utilizatorului ii vor aparea doua place-hoder-re intre care se afla operatia selectata.

2. Notiunea de variabila in Mathcad O variabila in Mathcad se defineste intodeauna contextual, astfel atributele de valoare si tip sunt associate simultan. Declararea variabilelor se va face in Mathcad deasupra sau in stanga expresiei in care se va folosi. Pentru definire se utilizeaza segventa X: iar programul plaseaza = si un place-holder. : = -are semnificatia de atribuire, existand inca doua semnificatii: = -valoare Egalul de evaluare cere programului sa efectueza un calcul, semnul propriu-zis folosit fiind cel de pe tastatura; Egalul logic se gaseste pe paleta booleana.

2. 1 Tipuri de variabile in Mathcad: Simple: definite contextual; Tablou: vectori, matrici; Variabile definite cu ajutorul simbolurilor; Variabile indexate: definite contextual prin inserarea unui indice; indexarea variabilelor se face incepand de la 0. Functiile matematice se definesc ca si variabile in mod contextual: De exemplu: f (x): = cosx + 12x; f (x, y): = xy-y; Argumentul sau argumentele unei functii, definite de utilizator pot fi orice obiecte pentru care operatiile descries au sens.

3. Determinarea solutiilor ecuatiilor si sistemelor de ecuatii in Mathcad.

Vor fi parcursi urmatorii pasi: 1) definirea variabilelor de ecuatii; 2) cuvantul cheie given semnaleaza programului ca incepe descrierea propriuzisa a sistemului; 3) descrierea sistemului folosind paletele; 4) se utilizeaza functia find (x, y) urmata de variabile si semnul = de la tastatura. Pot fi folosite relatii de egalitate si de inegalitate (sisteme cu restrictii). Programul nu este capabil cu exceptia polinoamelorsa ofere solutii multiple; In cazul solutiilor multiple alegerea valorilor initiale din definitie poate influientadeterminarea unor anumite solutii.

4. Calcule avansate in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mathcad.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
893 cuvinte
Nr caractere:
5 946 caractere
Marime:
206.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
mathcad, calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!