Linux

Extras din referat Cum descarc?

Primele versiuni au aparut pe piata interna inca din 1995/1996. Linux-ul este un SO complet, facand parte din familia SO Unix. Este utilizat pe o mare varietate de platforme hardware, de la Intel 386/486/Pentium si pana la Digital Alpha, Power PC sau statii Silicon Graphics. Codul sursa al Linux-ului este gratuit.
Distributia aplicatiilor, in modalitatea open-source, constituie modalitatea de baza pentru platforma Linux. Cele mai multe dintre programele disponibile acestui SO au la baza o licenta de tipul open-source, cu urmatoarele reguli:
Distributia gratuita a programelor;
Acces la codul sursa;
Drepturi de modificare a codului de catre alti dezvoltatori;
Autorul are controlul final asupra modificarilor realizate;
Nu pot fi impuse discriminari asupra distributiei open-source. 
1. Pachetele Linux sunt gratuite sau costa doar cativa dolari, pretul suportului magnetic pe care este livrat, in cazul in care este achizitionat pe un CD. Prin comparatie, o licenta numai pentru 5 utilizatori, pentru alte SO, dintre cele mai ieftine, costa cel putin 800 $. In cazul a 25 de utilizatori sau mai multi, sumele depasesc 3000$.
Stabil - sanse reduse ca o eroare/blocare a unei aplicatii sa afecteze functionarea SO sau a celorlalte aplicatii care opereaza simultan. Din cauza ca sursele Linux sunt distribuite in mod deschis, Linux a fost ,,curatat" de bug-uri cu multa minitiozitate. Fiecare noua versiune a SO este rapid vazuta si testata de mii de programatori din toata lumea, demonstrand valabilitatea zicalei: ,,dispunand de destui oameni, orice problema este usor de rezolvat". In plus, memoria protejata impiedica o eroare, dintr-o aplicatie, sa blocheze intregul SO.
Robust - Linux-urile utilizate ca servere pot functiona continuu sute de ore fara a fi necesara oprirea lor; in cazul altor SO sunt necesare restartari periodice.
3. Suporta, in mod standard, procesoare multiple.
4. Multitasking-ul real, adica posibilitatea de a rula, simultan, mai multe programe (aplicatii).
5. Facilitati remarcabile de lucru in retea : partajarea procesoarelor, a modem-urilor etc.
6. Nu in ultimul rand, existenta unor versiuni gratuite ale bazelor de date relationale oferite de o serie dintre cei mai mari producatori : Sybase, Interbase.


Fisiere in arhiva (1):

  • Linux.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!