Internetul

Cuprins referat Cum descarc?

1 Ce este internetul?
1.1 O scurta istorie 
1.2 Accesul la internet
2 Protocoale de retea
2.1 Ce este un protocol?
2.2 Cele patru categorii principale de protocoale
3 Aplicatii Internet
3.1 Comunicare
- Posta electronica
- Liste de discutii
- Grupuri de stiri
- Chat-ul
3.2Informare prin accesul la distanta si la surse de informatii
- World Wide Web
- Ce este WWW-ul?
- Principalele browsere existente pe piata
- FTP (File Transfer Protocol)
- La ce foloseste FTP?
- Ce software este necesar?
- Cum se face conectarea?
4 Browser software
5 Codarea mesajelor


Extras din referat Cum descarc?

Internetul
Daca secolul XX se spune ca a apartinut tehnologizarii culminind cu informatizare si dezvoltarea ciberneticii prin produsele finite calculatoarele, secolul XXI este un secol al comunicatiilor. Daca la inceput au fost semnalele morse, telegraful apoi telefonul care a revolutionat comunicatiile lucrurile au evoluat puternic culminid in zilele noastre cu un nou si puternic concept numit Internet.
Ce este internetul?
Termenul Internet(scris cu majuscula) se refera la World Wide Web, reteaua mondiala unica de computere interconectate prin protocoalele de comunicare TCP/IP (Transimission Control Protocol si Internet Protocol), iar termenul internet desemneaza in marea majoritate acazurilor aceeasi retea, insa vazuta ca un mediu de comunicare de mase, impreuna cu informatia si serviciile care sunt oferite utilizatorilor prin intermediul acestui mediu. Tehnic, termenul mai poate desemna si o retea ce interconecteaza 2 sau mai multe retele autonome aflate la mare departare unele fata de altele. Exemple de retele mari, pentru care folosinta acestui nume este justificata, sunt SIPRNet si FidoNet. Cuvantul "internet" provine din impreunarea artificiala si partiala a doua cuvinte englezesti:
interconnected = interconectat si network= retea.
O scurta istorie 
Punctul de pornire in dezvoltarea Internetului a fost rivalitatea intre cele doua mari puteri ale secolului al XX-lea: Statele Unite ale Americii si UniuneaSovietica. Internetul s-a nascut la mijlocul anilor 60 in forma ARPAnet (Advanced Research Projects Agency Net) - o retea intre mai multe computere din unele institutii americane, ce lucrau pentru ARPA, un departament de cercetare din cadrul Pentagonului. ARPA a fost pus in functiune ca reactie la succesul sovietic al lansarii satelitului Sputnik in spatiu in 1957.Unul din obiectivele ARPAnet era crearea unei retele, care sa nu fie distrusa datorita atacurilor asupra sistemului. Razboiul Rece fiind la apogeu, scenariul unui dezastru era considerat fie lansarea unei bombe fie un atac nuclear.
RAND o corporatie militara a propus centralizarea comunicatiilor intr-o retea. Aceasta retea continea noduri capabile sa transmita si sa primeasca mesaje. Fiecare nod isi avea propria adresa astfel incit mesajul putea fi transmis unui anumit nod. Departamentul apararii pentru proiecte avansate (The Defense Department's Advanced Research Projects Agency ) cunoscut sub numele de ARPA sau DARPA a decis sa extinda aceasta retea. In 1969 primul "Interface Message Processor", predecesorul router-ului de azi a fost instalat la UCLA (University of California in Los Angeles) incit ARPANET-ul a inceput sa se extinda. ARPANETUL include citeva servicii care sint si azi foarte importante in Internetul de azi,cum ar fi 
FTP-ul (File Transfer Protocol),remote login (TELNET) si E-mail (electronic mail). In timp ce ARPANET-ul incepe sa creasca,companii ca Xerox dezvolta tehnologia retelelor locale (LAN). Reteaua cu cel mai mult impact a fost Ethernet-ul,retea ce permitea conectarea mai multor calculatoare impreuna. Prima versiune avea teoretic o rata de transfer de 3 Mbps si mai tirziu 10 Mbps. Cercetatorii de la ARPANET au inceput sa creada ca ar fi folositor sa conecteze LAN-urile la ARPANET. Pentru a putea realiza acest lucru a fost dezvoltat un protocol pentru a putea conecta tipuri diferite de echipamente.Astfel TCP-ul (Transmission Control Protocol) si Internet Protocol (IP).In 1983 cresterea Internetului a fost impulsionata de aparitia versiunii 4.2 BSD de UNIX care continea si protocolul TCP/IP.
Accesul la internet
Exista un sir intreg de metode de cuplare fizica a unui calculator sau aparat ,,inteligent" (smart) la Internet.
Acces prin linie de telefon fixa
Accesul unui utilizator la Internet prin intermediul retelei de telefon analogice fixe traditioale: utilizatorul unui calculator cheama programul de comunicatie necesar, care mai intai se conecteaza la modem. Modemul este o componenta a calculatorului care converteste semnalele digitale (de transmis) in semnale analogice, care pot circula in reteaua telefonica. Apoi modemul ,,formeaza" numarul de telefon al unui furnizor de servicii Internet - ISP. Semnalele modulate (de fapt datele) sunt transferate la punctul de livrare (Point Of Presence, POP) al ISP-ului, unde sunt preluate din sistemul telefonic si transferate in reteaua regionala de Internet a ISP-ului. Din acest punct sistemul este in intregime digital si se bazeaza pe comutarea de pachete (packet switching); in acest sistem de transmisie informatia care trebuie transmisa este "maruntita" in multe pachete mici, care sunt apoi transmise la destinatie in mod independent unele de altele si chiar pe cai diferite; sigur ca la destinatie pachetele trebuiesc reasamblate in ordinea corecta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Internetul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!