Intellibyte Euroloader Software

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Situatie

3 ianuarie 2000

Chris Bothwell, presedinte Intellibyte, se gandeste ce sa faca in legatura cu noul produs software al companiei - Intellibyte Loader. Asociatia Europeana a Comunicatiilor prin Cablu (ECCA) a ratificat de curand specificatia pentru o componenta software critica in utilizarea televiziunii digitale in Europa. Intellibyte are o oportunitate rara si extraordinara fiind singura companie cu un produs software la momentul actual in conformitate cu noua specificatie ,,Euroloader" .

Bothwell trebuie sa decida daca produsul se va adresa operatorilor europeni de cablu sau producatorilor de electronice. In plus, stabilirea pretului poate fi o problema strategica, intrucat nu exista un precedent in stabilirea pretului unui produs de aceasta natura. Alte firme de software pot dezvolta un produs similar in 18 luni, ceea ce inseamna presiuni in plus pentru Bothwell sa dezvolte o strategie potrivita cat mai repede.

INTELLIBYTE

Intellibyte a fost infiintata in 1994 pentru a satisface ceritele specifice de dezvoltare sotware ale Cablecom AG, cel mai mare operator de cablu din Elvetia . Pana in 1999, Intellibyte a crescut pana la o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro si 11 angajati (dintre care 8 ingineri soft). Activitatile firmei includeau o varietate de proiecte pentru Cablecom si firme europene inrudite.

(EURO) 1998 1997 1996

Venituri 1.584.000 1.296.000 863.000

Cheltuieli 1.140.000 936.000 648.000

Profit brut 444.000 360.000 215.000

Impozit pe profit 178.000 144.000 86.000

Profit net 266.000 216.000 129.000

Intellibyte a operat ca grup de consultanta in software pentru Cablecom, dar trebuie precizat ca Intellibyte detine drepturile de proprietate intelectuala asupra tuturor programelor dezvoltate pentru aceasta companie.

Televiziunea digitala si nevoia upgradarii software-ului

Microprocesoarele de viteza mare si nu prea scumpe au permis codificarea, transmiterea si decodificarea semnalelor video si audio in ,,biti". Aceasta forma de transmisiune video este cunoscuta ca televiziune digitala, si este adoptata drept urmatoarea generatie standard de catre operatorii de televiziune prin cablu din toata lumea. Tehnologia digitala permite transmisiunea a mai multor canale de televiziune pe aceeasi latime de banda, care inainte permitea un singur canal. In plus, operatorii de televiziune prin cablu, daca folosesc reteaua cu acces la infrastructura digitala, pot oferi si alte servicii, cum ar fi accesul prin cablu la internet, folosind aceeasi retea fizica.

Pentru a putea accesa noile servicii digitale este nevoie de un aparat de receptie. La inceputul lui 2000, aceste aparate existau sub forma de STB (Digital Set Top Boxes), modemuri de cablu si ocazional, sunt incorporate in televizoare. Echipamentul digital de primire era fabricat de producatorii de electronice, inclusiv Nokia, Sony si Panasonic.

Fiabilitatea si eficienta software-ului intern al aparatului de primire e critic in furnizarea serviciilor de televiziune digitala de inalta calitate. Totusi, tinand cont de dezvoltarea rapida a serviciilor noi de cablu, era o probabilitate foarte mare ca programul incarcat in memoria aparatului la momentul fabricarii sa necesite upgradare pe parcursul vietii aparatului. Upgradarea programului prin trimiterea unui specialist la casa/sediul consumatorului nu este o idee prea buna, pentru ca presupune costuri mari. Din fericire, exista posibilitatea upgradarii de la distanta, prin transmiterea de date catre aparatele de receptie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intellibyte Euroloader Software.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 115 cuvinte
Nr caractere:
11 188 caractere
Marime:
17.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
software, companie, televiziune, digital
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!