Inteligenta Artificiala

Extras din referat Cum descarc?

I.Introducere
Inteligenta artificiala este un termen tehnic provenit din limba engleza: Artificial Intelligence, prescurtat AI, care se refera la un domeniu de cercetare in cadrul informaticii. In vorbirea curenta este un produs rezultat in urma desfasurarii acestei activitati.
Definitia cea mai acceptata a inteligentei artificiale a fost data de John McCarthy in 1955: "o masina care se comporta intr-un mod care ar putea fi considerat inteligent, daca ar fi vorba de un om".
O trasatura des intalnita a inteligentei artificiale este ca sistemul respectiv este capabil sa invete, cu scopul de a se imbunatati permanent, si fara ajutoare externe.
In informatica, in general, inteligenta artificiala e impartita in doua categorii:
- inteligenta artificiala puternica (strong AI): prin aceasta se intelege o intelegenta artificiala, de obicei bazata pe un computer, care chiar poate "gandi" si este "constienta de sine".
- inteligenta artificiala slaba (weak AI): o inteligenta artificiala care nu pretinde ca poate gandi, putand insa rezolva o anumita clasa de probleme intr-un mod mai mult sau mai putin "inteligent", de exemplu cu ajutorul unui set de reguli.
Progresul in crearea unei inteligente artificiale puternice este mic. Aproape toate simularile inteligentei se bazeaza pe reguli si algoritmi ,,inteligenti" obisnuiti, existand un progres doar in domeniul celei slabe (de exemplu la recunoasterea verbala si a scrisului, la traducerea automata dintr-o limba in alta sau si la jocul de sah).


Fisiere in arhiva (1):

  • Inteligenta Artificiala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!