Instalarea Hard-Diskului

Extras din referat Cum descarc?

PREZENTARE GENERALA
Componentele unui calculator sunt in cea mai mare parte comune pentru marea majoritate a calculatoarelor, acestea putand fi extinse intre limite, pana nu demult, foarte greu de imaginat.
Sa vedem ce contine o astfel de configuratie minimala (entry-level system), necesara si suficienta pentru buna functionare a unui calculator. 
Monitorul (sau display-ul) - dispozitivul pe care utilizatorul poate vizualiza in mod dinamic informatiile.
Tastatura si mouse-ul - prin care informatiile (date sau comenzi) pot fi introduse in calculator.
Unitatea Centrala - partea cea mai complexa a calculatorului;
Din ce se compune aceasta din urma?
Microprocesorul - "creierul " calculatorului - este un circuit integrat ale carui functii sunt extrem de complexe, incepand cu prelucrari aritmetice si logice ale informatiei, stocarea temporara a acestora si continuand cu coordonarea tuturor celorlaltor componente. Tendinta generala este ca microprocesorul sa fie cat mai mult degrevat de aceasta ultima functie, creandu-se circuite specializate pentru aceasta.
Memoria interna (RAM) - este memoria in care se incarca programele lansate in executie la un moment dat, precum si datele prelucrate de acestea. La oprirea calculatorului aceasta isi pierde continutul.
Placa de baza (motherboard) - contine soclul in care se monteaza microprocesorul, soclurile pentru memoria RAM, memoria cache externa, controller-ele pentru unitatile de memorie externa (FDD si HDD), interfata pentru porturile de comunicatie seriala si paralela, chip-urile care controleaza bus-urile ISA si PCI, precum si BIOS-ul.
Memoria externa - este folosita in stocarea permanenta a informatiei (date si programe), folosind pentru aceasta un mediu magnetic (in cazul floppy-disk-ului sau al discului flexibil, suportul este un disc de celuloid, iar in cazul hard disk-ului - discul dur, suportul fiind format din unul sau mai multe discuri metalice).
FDD-ul are o capacitate de stocare mai mica, valoarea uzuala fiind de 1.44 MB. Principala caracteristica a acestui dispozitiv o constituie amovibilitatea mediului de stocare (adica, posibilitatea de a fi transportat doar suportul informatiei in scopul transferarii sau arhivarii acestor informatii).
In ultimii ani s-au afirmat cateva standarde noi: 2.88 MB la IBM, 120 MB, sustinut de Compaq, si 100 MB lansat de IOMEGA, varianta cea mai raspandita in acest moment.
HDD-ul are o capacitate de stocare mult mai mare, valoarea uzuala fiind la ora actuala de ordinul gigaoctetilor. In acest dispozitiv sunt stocate toate programele precum si majoritatea datelor utilizate, indiferent ca ele reprezinta text, numere, grafice, sunete, animatii sau filme.
Carcasa, bineinteles, este cea care "tine" laolalta toate componentele. Ea contine toate accesoriile necesare pentru a permite montarea celorlaltor componente in interiorul ei, precum si sursa de alimentare a calculatorului. 
Interfata grafica, denumita uzual VGA sau SuperVGA, de la un standard impus cu multa vreme in urma, este dispozitivul care tranforma informatiile manipulate de calculator in semnale compatibile cu monitorul in scopul crearii de imagini pe acesta. Modele din ce in ce mai evoluate ale zilelor noastre contin un procesor de imagine ce degreveaza microprocesorul central de sarcina prelucrarii informatiei grafice ce va apare pe monitor. Este asa numitul accelerator. Tot pe ea se afla memoria video, cea care retine aceste informatii pana cand monitorul este capabil sa le afiseze.
Poate nu o sa credeti, dar cam atat contine fizic un calculator uzual.
Doriti sa folositi, in viitor, alte device-uri (dispozitive) alaturi de cele prezentate mai sus in calculatorul dvs.?
Cel mai raspandit la ora actuala in lumea calculatoarelor si totodata indispensabil este CD-ROM drive-ul, cititorul de compact discuri. Aceste dispozitive pot citi CD-urile audio, dar adevarata lor aplicatie o constituie citirea de CD-ROM-uri, discuri asemanatoare ca marime si principii de stocare a informatiei cu cele audio, dar care contin in loc de sunet, date.
Unitatile de backup sunt medii de stocare a datelor. Acestea sunt folosite pentru crearea copiilor de siguranta.
Placa de sunet permite redarea fisierelor audio din jocuri sau alte aplicatii. Folosit cu un CD-ROM si boxe audio, permite transformarea calculatorului Dvs. intr-o veritabila combina muzicala.
Fax-modem-ul inlocuieste cu succes functiile unui fax de birou permitand si utilizarea lui ca robot telefonic, sau conectarea calculatorului la serviciile Internet. Pentru a transpune faxurile receptionate pe hartie, este necesara si o imprimanta, iar pentru preluarea documentelor de pe hartie, un scanner. Pentru faxuri conectarea se face la un port serial.
Placile de retea sunt folosite in realizarea retelelor de calculatoare. Cu ajutorul retelelor se realizeaza o cooperare intre calculatoare (se permite folosirea in comun a resurselor, de exemplu a unei imprimante).
Joystick-ul poate fi folosit cu succes in marirea confortului utilizatorului de jocuri pe calculator. Necesita un port special pentru joystick, existent la ora actuala pe majoritatea calculatoarelor echipate multimedia.
Mult mai populara este imprimanta, dispozitivul folosit pentru a tipari pe hartie informatiile dorite. Modelele uzuale folosesc tehnologia matriciala (o matrice de ace care percuteaza o banda tusata pentru a imprima prin puncte hartia), tehnologia jetului de cerneala (un jet de picaturi de cerneala foarte fine sunt dirijate spre hartie sub presiunea unui efect termic de dilatare sau a unuia piezoelectric), sau tehnologia laser (care foloseste pentru imprimare o pulbere fina de grafit, numita toner).
Plotter-ul poate transpune desene tehnice pe hartie format A0 sau A1. Necesita cablu de conectare la portul paralel al calculatorului.
Tableta grafica este utila in aplicatii de genul AUTOCAD, sau pentru desenatori si graficieni in editarea lucrarilor acestora, sub programe dedicate, unde este totusi nevoie de o pensula "digitala". Se conecteaza la un port serial al calculatorului.
Scanner-ul poate fi util in transpunerea si editarea imaginilor de pe hartie, in fisiere speciale, pe calculator. Aceste fisiere pot fi convertite in fisiere text (recunoastere de text) sau pot fi modificate (prelucrare imagini grafice). Pentru conectare este insotit de interfata aferenta, sau se poate conecta la portul paralel, in functie de model.
CAPITOLUL 1
HARD-DISK-ul
Hard-disk-ul serveste drept memorie non-volatila, mediu de stocare pentru documentele, fisierele sau aplicatiile utilizatorului.
In 1954 IBM a inventat primul hard-disk cu o capacitate, extraordinara pentru acea perioada , de 5MB impartita pe 24 de platane.
Cu 25 de ani mai tarziu cunoscutul producator de HDD-uri, Seagate introduce pe piata primul HDD pentru calculatoare personale, capabil sa inmagazineze panala 40 MB, ajungand la rate de transfer de 625KBps folosind modul de codare MFM (Modified Frequency Modulation).
Acest mod de codare era folosit de vechile FDD-uri (floppy disk drive) sau sisteme de inmagazinare de date .Este destul de greu de crezut ca daca in anul 1980, spatiu de 100 MB pe hard-disk era considerat foarte generos in timp ce in zilele noastre ar fi cu totul nefolositor chiar si numai pentru sistemul de operare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalarea Hard-Diskului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!