Inițiere în baze de date

Extras din referat Cum descarc?

I. Introducere
Aplicatiile de tip "baza de date"  se refera la acele produse livrate utilizatorului "la cheie" pentru a-si rezolva o problema concreta. Aplicatiile de tip "baza de date" existente pe piata se pot imparti in trei mari grupe, dupa finalitatea datelor manevrate: 
a. baze de date personale;
b. baze de date informationale;
c. baze de date pentru gestiunea economica. 
a. Bazele de date "personale" sunt mici colectii de date care prezinta interes si sunt manipulate de un singur utilizator. Cateva exemple tipice sunt urmatoarele: agenda telefonica, planificarea de intruniri, evidenta cartilor din biblioteca personala. 
b. Bazele de date de tip informational sunt in general caracterizate de un volum foarte mare de date (informatii) ce sunt destinate publicului larg. Ele pot fi considerate adevarate "birouri de informatii" computerizate. Domeniul de aplicabilitate a acestor baze de date este extrem de diversificat si face imposibila o clasificare. 
c. Bazele de date pentru gestiunea economica reprezinta colectii de date necesare si utilizate pentru gestionarea unei intreprinderi. 
Pentru a intelege mai bine cum este alcatuita si cum functioneaza o baza de date, trebuiesc specificate cateva notiuni privind teoria generala a bazelor de date, cu aplicabilitate in arheologie:
1. Ce este o baza de date ?
O baza de date contine toate informatiile necesare despre obiectele ce intervin intr-o multime de aplicatii, relatiile logice dintre aceste informatii si tehnicile de prelucrare corespunzatoare. In bazele de date are loc o integrare a datelor, in sensul ca mai multe fisiere sunt privite in ansamblu, eliminandu-se informatiile redundante. Este permis accesul simultan la aceleasi date, situate in acelasi loc sau distribuite spatial, a mai multor persoane prin mai multe tipuri de interogari.
O baza de date poate fi: 
- integrata;  -  partajata.
Prin "integrata" intelegem ca baza de date poate fi gandita ca o unificare de mai multe fisiere de date, distincte si neredundante.
Prin "partajarea" unei baze de date se intelege ca bucatile individuale de date din baza de date pot fi partajate intre mai multi utilizatori individuali, fiecare dintre ei putand avea acces la aceeasi bucata de date simultan (sisteme multiutilizator).
Intre baza de date fizica (adica datele asa cum sunt ele memorate pe suport) si utilizatorii sistemului exista un nivel de software, numit sistem de gestionare a bazelor de date SGBD (DBMS - Data Base Management System), care permite construirea unor baze de date, introducerea informatiilor in baza de date si dezvoltarea de aplicatii privind bazele de date.


Fisiere in arhiva (1):

  • Initiere in Baze de Date.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!