Informatică

Extras din referat Cum descarc?

1.1 Concepte fundamentale pentru sisteme informatice integrate
Societatea informationala (Information Society) descrie o economie si o societate in care colectarea, stocarea, prelucrarea, transmiterea, diseminarea si utilizarea informatiilor si cunostintelor, inclusiv dezvoltarea tehnicilor de comunicatie interactiva, au un rol decisiv. 
Factorii semnificativi in aceasta dezvoltare sunt: inalta tehnologie (HighTech), industria, lumea lucrului (Work World), precum si toate formele de cultura in societate. 
SOCIETATEA INFORMATIONALA - SOCIETATEA BAZATA PE CUNOSTINTE
Societatea informatica este o parte a societatii informationale care foloseste progresele tehnicii de calcul in toate domeniile de activitate economico-sociala. 
Societatea bazata pe cunostinte (Knowledge-Based Society) este o parte a societatii informatice care utilizeaza IT&C preponderent pentru prelucrarea datelor sub forma de cunostinte. 
SOCIETATEA CUNOASTERII
Dupa acad. Mihai Draganescu, societatea cunoasterii (Knowledge Society) reprezinta mai mult decat societatea informationala si decat societatea informatica, inglobandu-le de fapt pe acestea. 
Societatea cunoasterii foloseste piese (pieces) ale cunoasterii.
ECONOMIA BAZATA PE CUNOSTINTE
Societatea cunoasterii este fundamentata pe acumularea si utilizarea de date sub forma de informatii si cunostinte la nivel social. 
Sintagma folosita de Romano Prodi, fostul presedinte al Comisiei Europene, este de economie bazata pe cunostinte (Knowledge-Based Economy, KBE).
Societatea informationala - Societatea cunoasterii
SISTEMUL
- In Dictionarul explicativ al limbii romane, sistemul este definit ca fiind un ansamblu de elemente dependente (componente, principii, reguli, relatii, etc.) care formeaza un intreg organizat, pe baza unui plan prestabilit, cu scopul realizarii unui anumit obiecti
SISTEMUL INFORMATIONAL
Sistemul informational reprezinta acel sistem de prelucrare a informatiilor, impreuna cu resursele organizationale asociate, cum sunt resursele umane, tehnice si financiare ce furnizeaza si distribuie informatia. 
SISTEMUL INFORMATIC
Sistemul informatic reprezinta partea automatizata a sistemului informational ce realizeaza prelucrarea datelor si informatiilor folosind un sistem de calcul; este un ansamblu de echipamente (hardware) si programe pe calculator (software) care asigura prelucrarea datelor.
SISTEMUL BAZAT PE CUNOSTINTE
Sistemul bazat pe cunostinte este o parte a sistemului informatic care proceseaza cunostinte intr-o cantitate determinanta si semnificativa. 
DATA, INFORMATIE SI CUNOSTINTA
CUNOSTINTA > INFORMATIA > DATA
DATA
Calculatoarul electronic prelucreaza DATE, sub forma binara, convertite din alte reprezentari.
La modul general, datele sunt reprezentate conventional prin numere, marimi, relatii etc. si sunt folosite la rezolvarea problemelor sau sunt obtinute printr-o activitate de cercetare. 
INFORMATIA
Informatia reprezinta o data cu caracter de noutate despre un fenomen, proces etc. 
Noutatea caracteristica notiunii de informatie este perceputa de utilizator numai in momentul intrarii in contact cu aceasta informatie. 
CUNOSTINTA
Dupa acad. Mihai Draganescu, cunostinta este informatie cu inteles si informatie care actioneaza.
Cunostinta semnifica ceea ce este cunoscut. 
Intr-o alta perceptie, cunostintele sunt informatii dobandite prin instruire (educatie) si practica (experienta). 
DATA, INFORMATIE SI CUNOSTINTA
Caracterul de data, informatie sau cunostinta este relativ (adica se schimba in functie de contextul ce defineste insusirea de noutate pentru informatie si de inteles si utilitate prin actiune pentru cunostinta). 
SISTEM INFORMATIC
Componentele unui sistem informatic sunt:
- Hardul;
- Softul;
- Comunicatiile;
- Baza stiintifica si metodologica;
- Baza informationala;
- Utilizatorii;
- Cadrul organizatoric.


Fisiere in arhiva (5):

 • Informatica
  • informatica1.doc
  • INFORMATICA3.doc
  • informatica4.doc
  • informatica_2.doc
  • informatica_5.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Gherasim, Z; Andronie, M.; Popescu-Bodorin N. - Informatica manageriala, Ed.FRM, Bucuresti, 2004. -
- Lungu, I.; Sabau, Gh., Velicanu, M.; Muntean, M.; Ionescu, S.; Posdarie, E.; Sandu, D. - Sisteme informatice, Analiza, proiectare si implementare, Editura Economica, Bucuresti, 2003.
- Andone, I.; Tugui, Al. - Sisteme inteligente in management, contabilitate, finante, banci si marketing, Editura Economica, Bucuresti, 1999.
- Andone, I.; Mockler, R.J.; Dologite, D.G.;Tugui, Al. - Dezvoltarea sistemelor inteligente in economie, Metodologie si studii de caz, Editura Economica, Bucuresti, 2001.
- Bocu, D. - Initiere in ingineria sistemelor soft, Editura Albastra, Cluj, 2001.
- Radu, I.; Ursacescu, M.;Vladeanu, D.; Cioc, M.; Burlacu, S.- Informatica si management, O cale spre performanta, Editura Universitara, Bucuresti, 2005.
- Coroescu, T. - Sisteme informatice pentru management, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2002.
- Oprea, D.; Airinei, D.; Fotache, M. - Sisteme informationale pentru afaceri, Editura Polirom, Iasi, 2002.
- Ursacescu, M. - Sisteme informatice. O abordare intre clasic si modern, Editura Economica, Bucuresti, 2002.
- Militaru, Gh. - Sisteme informatice pentru management, Editura Bic All, Bucuresti, 2004.
- www.cmm.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!