Imprimantă 3D

Extras din referat Cum descarc?

ABSTRACT
Acest referat are ca principal scop tratarea aspectelor legate de evolutia imprimantei 3D. Daca initial notiunea de ,,imprimanta'' era tratata ca un aspect simplu, respectiv ca un accesioriu prin care se lista pe hartie datele din calculator, in prezent ea capata un alt sens si poate sa dea nastere unei alte lumi digitale. Se poate evidentia faptul ca aceasta evolutie este determinata de schimbarile de la nivel societal, de studiile realizate in domeniul stiintei si de dezvoltarea tuturor domeniilor. 
CUVINTE CHEIE: fiinta umana, societate, tehnologie, imprimanta, imprimanta 3D, evolutie, stiinta.
INTRODUCERE
Trebuie sa precizam initial ca informatica reprezinta in prezent un domeniu de interes major si este in plina ascensiune. In acest context, imprimanta a fost creeata initial pentru a tipari pe hartie informatiile ce sunt pe calculator, cum ar fi documente, fisiere grafice, articole, poze, chiar si e-mail - uri. Daca a aparut initial ca un simplu instrument de copiere a datelor, acest lucru se datora nivelului de viata de atunci, a factorilor economici si sociali ai acelui moment, dar in prezent nu mai vedem acest accesoriu ca fiind banal, ci il privim ca pe un factor ce poate marca inceputul celei de-a doua revolutii industriale. Notiunea de ,,tipar digital'' are in vedere elementul de tiparire a unor materiale pe diferite medii, inspirandu-se din vizualizarea a diferite imagini. La nivel general, aceste elemente fac obiectul de identificare a procesului de tiparire profesionala a unor materiale prelucrate prin intermediul a diferite programe digitale, lucru posibil prin stabilirea unor parametrii cum sunt imprimantele matriciale (sunt caracterizate ca avand o rezolutie scazuta si este unicul tip care imprima simultan 2 sau 3 exemplare), imprimantele cu jet de cerneala (este un urmator pas in materie, insa se limiteaza doar la documente, poze si grafice), imprimantele laser (ofera o calitate ridicata a obiectelor printate) si imprimantele cu imprimare termica (acest segment este utilizat pentru documente precum legitimatiile, cardurile). Dimensiunile acestor documente pot atinge limite minime (cum sunt carti de vizita, plicuri, fotografii) dar si maxime (scheme utilizate de firmele mari, benare, afise).
In ceea ce priveste costurile implicate pentru materiale si echipamente, se amortizeaza prin reducerea timpului de procesare si a resurselor, in comparatie cu clasicile tipare. 
In prezent, tiparul digital se pliaza pe un volum de flexibilitate accelerat, baze tehnice care ofera o mobilitate crescuta in ceea ce priveste modificarea documentelor si adaptarea lor la cerintele societatii. Acest progres, este bazat pe elementul competitiv al rapiditatii, prin cerintele pietei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imprimanta 3D.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Vasile Bolog, ,,Merceologia si expertiza perifericelor IT, Imprimante'', Targu-Mures, 2008
http://ro.wikipedia.org
http://www.descopera.ro
http://www.digi24.ro
http://www.imdd.ro
http://www.link-academy.com
http://www.livescience.com
http://www.mediafax.ro
http://www.tipar-digital.ro
http://www.wsj.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!