Hacker si Hacker Etic

Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Pentru ca acolo unde sunt informatii, sunt si oameni care doresc sa le obtina, nu lipsesc atacurile la adresa persoanelor fizice si juridice pentru a fura, modifica, sterge aceste resurse atat de importante. Atacatorii retelelor de calculatoare sunt persoane rau intentionate care incearca si de cele mai multe ori reusesc sa afecteze intr-un fel sau altul sisteme. Pentru a ne proteja impotriva lor in primul rand trebuie sa ii cunoastem. Ne vom referi in aceasta lucrare la hackeri si in mod special la hacker etic. Hacking-ul a inceput ca o forma de a exprima creativitatea in mod pozitiv si a ajuns sa fie unul dintre cele mai periculoase atacuri. 
Riscurile sunt omniprezente pentru o firma care detine calculatoare in retea si mai ales pentru cele care au acces in exterior prin Internet. Ele nu sunt prezente doar pentru companii ci si pentru individ. De aceea este foarte important sa-ti cunosti dusmanul, sa ii afli modalitatile de operare pentru ca sa te protejezi cat mai bine cu putinta.
2. HACKER 
Demult termenul hacker definea o persoana care are cunostintele si abilitatile de a propulsa industria IT. Odata cu raspandirea utilizarii calculatorului, termenul a inceput sa desemneze persoane care isi folosesc cunostintele in scopuri malitioase . In decursul a numai cativa ani termenul hacker a capatat conotatia unei amenintari iminente provocata de o persoana apta de a utiliza cunostinte in scopul de a provoca daune retelei, sistemelor si datelor stocate. Asadar, de la admiratie la teama, inovativul hacker a devenit acum o amenintare reala. 
Conform Hacker's Dictionary realizat la MIT , hacker-ul are mai multe intelesuri:
o o persoana careia ii place sa invete detalii despre programarea sistemelor si despre cum sa le forteze capacitatile, in opozitie cu cei mai multi utilizatori care invata doar minimul necesar;
o un programator entuziast sau caruia ii place foarte mult programarea practica;
o o persoana capabila sa aprecieze valoarea hack-ului;
o o persoana buna la programarea rapida. Nu tot ceea ce face hacker-ul reprezinta hacking;
o un expert in programare.
Termenul de hacker desemneaza o clasa de oameni cu anumite virtuti intelectuale, inclusiv expertiza speciala in calculatoare si retele de calculatoare.
Industria securitatii a incercat o clasificare a hackerilor in:
o white hat hacker (atacator cu palarie alba), incepatorii care pot fi in anumite cazuri folositori sistemului de securitate prin indicarea unor brese de securitate, dar fara a avea cunostintele necesare provocarii anumitor pierderi grave;
o black hat hacker (atacator cu palarie neagra), considerati adevaratii criminali datorita comportamentului lor distructiv si periculos. Modul lor de atac poate aduce pierderi grave sistemului, chiar pana la oprirea functionalitatii acestuia;
o grey hat hacker (atacator cu palarie gri), o alta categorie de hackeri care nu sunt catalogati ca si criminali, asociindu-se insa cu ,,palariile negre".
Dupa Klevinsky, Laliberte in functie de competentele tehnice si abilitatile de a afecta tehnologiile, retelele, protocoalele si sistemele dar si dupa importanta atacurilor, acestia se clasifica in:
1. hackeri de nivel 1 - sunt programatori care au abilitatea de a gasi vulnerabilitati in software-ul existent si creeaza cod de exploatare a acestora. 
2. hackeri de nivel 2 - au aptitudini tehnice echivalente cu cele ale administratorilor de sisteme. Ei sunt mult mai raspanditi decat cei de nivelul 1 si pot avea experienta cu mai multe sisteme de operare, cu TCP/IP, si stiu cum sa exploateze vulnerabilitatile. Au abilitati de programare si de scripting.
3. hackeri de nivel 3 - cei mai multi, numiti si script kiddies. Acestia sunt indivizi atrasi de accesul neautorizat si utilizeaza programe, aplicatii, script-uri deja create in atingerea scopurilor propuse.


Fisiere in arhiva (1):

  • Hacker si Hacker Etic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. ***, Ethical Hackers, 29 Decembrie 2004, http://www.ip97.com/what_is_ethical_hack_bjb.aspx
2. Dittrich, D., Einar Himma, K., Hackers, Crackers, and Computer Criminals, in Handbook of Information Security, volumul 2, editura John Wiley&Sons Inc., 2006
3. Dragne, S. , Reteaua ta este securizata?, 6 Septembrie 2005, http://www.pcworld.ro/?page=node&id=3580 
4. Enbysk, M., Hacking into the mind of a hacker, http://www.microsoft.com/smallbusiness/resources/technology/security/hacking_into_the_mind_of_a_hacker.mspx
5. Hartley, R.D., Ethical Hacking for Educators, Octombrie 2006, http:// nc-net.info/2006conf/Ethical_ Hacking_Presentation_October_2006.ppt
6. Klevinsky, T. J., Laliberte, S., Gupta, A., Hack I.T.: Security Through Penetration Testing, editura Addison Wesley, USA, 2002
7. Oprea, D., Protectia si securitatea informatiilor, editura Polirom, Iasi, 2003
8. Palmer, C.C., Ethical hacking, http://www.research.ibm.com/journal/sj/403/palmer.html
9. Tiller, J., The Ethical Hack. A Framework for Business Value Penetration Testing, editura Auerbach Publications, CRC Press, USA, 2005


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!