Grafuri Neorientate

Cuprins referat Cum descarc?

GRAFURI NEORIENTATE - NO}IUNI DE BAZ| 1
GRADE {I {IRURI GRAFICE 3
CLASE SPECIALE DE GRAFURI 4
REPREZENTAREA GRAFURILOR NEORIENTATE 6
PARCURGEREA GRAFURILOR NEORIENTATE 9
METODA BF 10
METODA DF 13
PARCURGERE BF RECURSIV 16
PARCURGERE DF RECURSIV 18
BIBLIOGRAFIE 19
CUPRINS 20


Extras din referat Cum descarc?

GRAFURI NEORIENTATE
NOTIUNI INTRODUCTIVE
NOTIUNI DE BAZA
DEFINITIE: Se numeste graf neorientat o pereche ordonata de multimi(X,U), X fiind o multime finita si nevida de elemente numite noduri sau varfuri, iar U o multime de perechi neordonate (submultimi cu doua elemente) din X, numite muchii.
Vom nota cu G=(X,U) un graf neorientat. Multimea X se numeste multimea nodurilor sau varfurilor graficului G, iar U, multimea muchiilor.
O muchie uIU este deci o submultime {x,y} de varfuri distincte din X si se noteaza u=[x,y]. Vom spune despre varfurile x si y ca sunt adiacente in G iar despre u si x ca sunt incidente la fel ca si u si y. Se mai spune ca x si y sunt extremitatile muchiei u.
Daca u1 si u2 sunt doua muchii care au o extremitate comuna, ele vor fi numite de asemenea incidente.
Un graf poate fi reprezentat cu ajutorul unei figuri plane in care fiecarui varf i se asociaza un punct si fiecarei muchii [x,y], o linie curba care uneste in plan punctele ce corespund varfurilor x si y. 
Inca un aspect interesant ar fi dezvoltarea naturala a teoriei grafurilor; de indata ce definitia unui graf a fost prezentata, notiunile si rezultatele par sa se nasca singure si in mod spontan, astfel incat cel care studiaza acest domeniu pare sa aiba impresia ca ar fi putut fi chiar el insusi creatorul acestui domeniu.
Exemplu: Fie G=(X,U) astfel incat X={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10}, iar U={[1,5],[3,7],[4,6],[9,8],[10,2],[1,2],[9,4],[1,10],[6,8]}.
DEFINITIE: Un graf partial al grafului G=(X,U) este un graf G1=(X,V) astfel incat VIU, adica G1 are aceeasi multime de varfuri ca G iar multimae de muchii V este chiar U sau o submultime a acesteia.
Exemplu: Pentru graficul G de mai sus, G1 = (X,V), unde V={[1,5],[2,10],[6,4]} este un graf partial.
Fig. 2
DEFINITIE: Un subgraf al unui graf G=(X,U) este un graf H=(Y,U) astfel incat YIX iar V contine toate muchiile din U care au ambele extremitati in Y. Vom spune ca subgraful H este indus de multimea de varfuri Y.
Exemplu: Pentru graful din figura 1, daca Y={1,2,3,7,10} si V={[1,2],[1,10],[2,10],[3,7]}, atunci H=(Y,V) este subgraf al grafului G, subgraf reprezentat in figura 3.


Fisiere in arhiva (1):

  • Grafuri Neorientate.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!