Firewall

Extras din referat Cum descarc?

Un firewall este un sistem folosit pentru implementarea politici de control a accesului intr-o organizatie sau intre organizatii  si protejeaza calculatorul sau reteaua impotriva accesului neautorizat. Termenul in sine (,,perete de foc") vine de la capacitatea acestuia de a segmenta o retea mai mare in subretele.
Firewall-ul poate fi un dispozitiv (componenta hardware) sau poate fi un program (componenta soft), continand - in ambele cazuri - doua  interfete orientate: una catre exterior (Internet), iar cealalta directionata catre reteaua interna (cea pe care o protejeaza). Filtrarea traficului dintre cele doua retele se face dupa anumite criterii  si poate viza: adresele IP sursa  si destinatie ale pachetelor de informatii vehiculate - address filtering, sau poate viza doar anumite porturi  si protocoale utilizate (HTTP, ftp sau telnet) - protocol filterig. 
Un firewall de retea nu poate administra transferul de date efectuat de catre un utilizator ce foloseste o legatura la Internet de tip dial-up, ocolind procedurile de securitate si implicit firewall-ul in sine.
Tipuri de firewall-uri :
- Firewall-ul cu filtrare de pachete  (Packet Filtering Firewalls) - functioneaza la nivelul de retea al modelului OSI si respectiv la nivelul IP al modelului TCP/IP. Are ca principiu de functionare analizarea sursei de provenienta si destinatiei fiecarui pachet de date in parte, acceptand sau blocand traficul derulat de acestea. Aceste firewall-uri fac parte - de cele mai multe ori - din componenta de retea numita router  si reprezinta cea mai ieftina solutie din punct de vedere financiar cu implicatii minime in performanta si functionabilitatea retelei. Punctul sau slab este incapabilitatea de a furniza o securitate ridicata prin reguli complexe de identificare si validare a IP-urilor, motiv pentru care este indicata utilizarea impreuna cu un al doilea firewall extern care sa ofere protectie suplimentara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Firewall.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.comptechdoc.org/independent/networking/guide/netfirewall.html
2. http://www.vicomsoft.com/knowledge/reference/firewalls1.html
3. http://www.tech-faq.com/firewall.shtml
4. http://netsecurity.about.com/cs/generalsecurity/g/def_circgw.htm
5. http://www.teraforum.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=390&Itemid=25
6. http://www.dcd.uaic.ro/default.php?t=site&pgid=82
7. http://en.wikipedia.org/wiki/Firewall_(networking)
8. http://www.webopedia.com/TERM/f/firewall.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!