Firewall

Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE
In comparatie cu retelele cablate, a caror infrastructura se bazeaza pe utilizarea firelor de cupru sau a fibrei optice, mediul prin care se transmit informatiile intre diferite dispozitive de retea sau intre dispozitive de retea si reteaua cablata, pentru retelele wireless il reprezinta aerul. Dupa aria de acoperire si modul de organizare, retelele wireless ar putea fi impartite in trei categorii: (1) Wireless Wide Area Network (WWAN) - in care sunt incluse comunicatiile mobile 2G, GSM (Global System for Mobile Comunication) sau Mobitex; (2) Wireless Local Area Network (WLANs) - HiperLAN sau 802.11 si (3) Wireless Personal Area Networks (WPAN) - incluzand IR (infrarosu) si Bluetooth. [1,2,3]
Propagarea semnalului in mediul wireless (aer) poate fi usor influientata de modificari ale cadrului in care are loc transmisia - asfel, prezenta unor pereti din lemn sau umiditatea crescuta vor duce la o scadere a calitatii transmisiei datelor. Orice astfel de modificare va duce la cresterea atenuarii semnalului transmis. Atenuarea se refera la scaderea puterii semnalului odata cu prpagarea acestuia de-a lungul mediului de comunicatie - in cazul in care receptorul se afla in apropierea transmitatorului, atenuarea este preoportionala cu 1/d2 , iar in cazul in care receptorul este departat de transmitator, atenuarea este proportionala cu 1/d4 (unde "d" reprezinta distanta dintre sursa care emite semnalul si receptorul acestuia) [4]
Exista mai multe configuratii in care pot fi conectate dispozitivele in retelele wireless:
(1) Modul ad-hoc (punct la punct) - in acest caz nu este prezent un punct de acces care sa controleze conversatia intre dispozitive ( nu este prezent un dispozitiv central). Aceasta topologie este utilizatat in general pentru maxim 5 dispozitive - IrDa, Bluetooth, conexiuni Wi-Fi, ad-hoc. 
Figura 1: topologie punct la punct [3]
(2) Topologie stea (denumita si EBSS - Extended Basic Service Set [3] ) - presupune existenta unui punct numit punct de acces care va controla traficul din cadrul retelei wireless. Punctul de acces face de cele mai multe ori legatura cu reteaua cablata, dar ar putea de asemenea sa faca legatura cu un alt punct de acces wireless, reprezentand locul in care datele Ethernet sunt transformate in semnal radio ce va fi apoi transmis prin intermediul unei antene catre celelalte dispozitive de retea.
Figura 2: topologie stea [3]
(3) Mesh wireless network - nodurile acestei retele sunt mobile si vor comunica direct cu noduri adiacente fara a necesita prezenta unui dispozitiv de control central. Datorita fluxului continuu de dispozitive care intra sau parasesc din aria de acoperire, configuratia acesteia va fi intr-o permanenta schimbare [3,5]
Figura 3: mesh wireless network [5]
Principalele tipuri de dispozitive de retea necesare transmisiunii intr-un WLAN sunt placile de retea wireless si punctele de acces. Placile de retea wireless (wireless netwok interface card ) au o antena integrata sau externa care ii vor permite dispozitivului stabilirea unei legaturi punct la punct cu un alt dispozitiv ce poseda o placa de retea wireless sau conectarea la un punct de acces wireless in cazul unei topologii stea. Punctul de acces (wireless access point ) reprezinta dispozitivul central dintr-o retea locala [5] si va avea rolul furnizarii semnalului wireless catre celelalte dispozitive ale retelei. Access point-ul ori va avea rol de repetitor in reteaua wireless, fiind conectat tot la un punct de acces wireless, ori va constitui legatura cu reteaua cablata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Firewall.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!