Factorii ce Determină Implementarea Sistemelor EDI

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 993
Mărime: 9.37KB (arhivat)
Publicat de: Nelu Florescu
Puncte necesare: 5
tehnologiile Web - strategii

Extras din referat

Schimbul electronic de date (Electronic Data Interchange - EDI) ofera societatilor comerciale posibilitatea sa schimbe documente de afaceri într-o forma standard, utilizând mijloace electronice pentru prelucrarea si transmiterea acestora.

Societatile comerciale folosesc retele speciale dedicate transferului electronic de date.

Din anii 1960 când a aparut schimbul electronic de date (considerat stramosul comertului electronic) capata un interes tot mai mare din partea consumatorilor (individuali cât si societati comerciale) mai ales ca tehnologiile avansate, cresterea accesibilitatii la internet face tot mai usor acest proces.

Prin internet, prin comert electronic aducem magazinele virtuale la noi acasa si putem realiza o vânzare / cumparare de produse si servicii.

Internetul are o acoperire globala si este prin excelenta descentralizat.

Cele mai noi realizari tehnologice legate de Internet (rata de transmisie a datelor, asigurarea a protectiei datelor, cresterea disponibilitatii si a accesibilitatii, interfata multimedia evoluata etc.) fac internetul tot mai atractiv.

Numarul utilizatorilor finali se mareste, retelele regionale si individuale cresc, în mare parte totul se bazeaza pe infrastructurile retelelor de comunicatii, pe infrastructurile de baza ale economiei globale.

Comertul electronic este un concept integrativ ce desemneaza o gama larga de servicii suport pentru procesele de afaceri:

- posta electronica interorganizatii, cataloage electronice,

sisteme suport pentru comertul cu marfuri si servicii;

- sisteme suport pentru preluare de comenzi, logistica si

tranzactii;

- sisteme de raportare statistica si informatii pentru

management.

Preview document

Factorii ce Determină Implementarea Sistemelor EDI - Pagina 1
Factorii ce Determină Implementarea Sistemelor EDI - Pagina 2
Factorii ce Determină Implementarea Sistemelor EDI - Pagina 3
Factorii ce Determină Implementarea Sistemelor EDI - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Factorii ce Determina Implementarea Sistemelor EDI.doc

Te-ar putea interesa și

Birotică

Evolutia fulminanta a tehnologiilor comunicationale Internet si silueta societatii informationale ce se profileaza la orizont, anunta o revolutie...

Schimburi Electronice de Documente - Sistemele EDI

CAPITOLUL 3 SCHIMBURI ELECTRONICE DE DOCUMENTE - SISTEMELE EDI Suntem, si vom fi, probabil, mult timp, o societate bazata pe hârtie. Desi...

Birotică

Cap 1 INTRODUCERE ÎN BIROTICĂ. DESPRE LOCUL ŞI ROLUL BIROTICII Resursa “regină” a secolului nostru este informaţia. Constantin Noica sublinia...

Birotică

1.1. DE LA CUNOAŞTEREA INDIVIDUALĂ LA CUNOŞTINŢELE ÎN REŢEA În mai puţin de o generaţie, revoluţia informaţiei şi introducerea calculatoarelor in...

Ai nevoie de altceva?