Evaluarea Performantelor - Proiectarea unei Retele Locale de Calculatoare

Extras din referat Cum descarc?

Etapa 1 - Arhitectura retelei
Intr-unul din caminele Facultatii de Automatica, P5 cazul de fata , trebuie sa se realizeze o retea de calculatoare care sa conecteze toti studentii care locuiesc in acel camin.Caminul are 5 etaje plus parterul, pe fiecare etaj existand un numar de 8 module, iar in fiecare modul exista 8 studenti(4 intr-o camera si 4 intr-alta). Deci pe fiecare modul vor exista 8 calculatoare, iar pe fiecare etaj 8*8=64 calulatoare.
La fiecare modul al etajului va exista cate un switch care va conecta cele 8 calculatoare existente, switchul fiind plasat pe modulul corespunzator, montat intr-o doza speciala.
Interconectarea celor 5 etaje se va face cu ajutorul a 2 switchuri cu management, fiecare switch avand rolul de a conecta switchurile de pe modulele a 3 etaje.(In porturile SwitchuluiA cu management vor intra switchurile existente la modulele de pe etajele 0,1 si 2 si se va afla la etajul1 pentru a fi ales traseul optim la cablare, iar in SwitchulB cu management vor intra cele de pe etajele superioare, 3,4 si 5, si se va afla la etajul 4, la fel din motive de optimizare la cablare).
Conectarea utilizatorilor din modul:
Conectarea etajelor in switchurile cu management:
Conectarea unui etaj intr-un switch cu management:
Cele 2 switchuri cu management sunt de tip Nortel 325-24G, si au cate 24 porturi in care intra cablurile care vin din switchurile de pe cele 3 etaje pe care le conecteaza fiecare, sip e langa acestea mai prezinta si 2 porturi pe Gigabit(un port de uplink care are rol de a conecta cele 2 switchuri intre ele si un port ce face legatura cu serverul - multilink trunking).
Astfel, calulatoarele de pe fiecare etaj vor ajunge in server prin intermediul switchurilor cu management. Serverul este plasat la etajul 3 (cele 2 switchuri aflandu-se unul la etajul 1 si celalat la etajul 4). Fiecare SW cu management va colecta alte 24 de switchuri existente pe cele 3 etaje(8 sw pe etaj), in total existand 48 de switchuri, in care se conecteaza cate 8 calculatoare, reteaua avand in total 384 de calculatoare.
Serverul dispune de 2 placi de retea pe 1000Mbps PCIX (Gigabit). Pe interfata externa va intra fibra optica iar pe cea externa face legatura interna cu cele 2 switchuri cu management. Cele 2 switchuri sunt conectate in cascada , exista doar o singura legatura cu serverul, prin switchul de la etajul 1. Conexiunea fibrei, care vine din caminul P22 cu serverul s-a realizat cu ajutorul unui MediaConvertor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Performantelor - Proiectarea unei Retele Locale de Calculatoare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!