Editorul de Texte

Extras din referat Cum descarc?

Microsoft Office Word:
Microsoft Word este un procesor de text, parte a suitei Microsoft Office. Numele intreg este Microsoft Office Word desi popular se numeste Microsoft Word, MS Word sau doar Word. Prima lui versiune dateaza din 1983 fiind initial disponibil doar pentru MS-DOS (ultima versiune MS-DOS fiind 6 in 1993). 
In 1985, Microsoft Word a fost lansat si pe platforma Apple Macintosh, iar in 1989 pentru Windows, Microsoft continuand sa suporte ambele platforme pana astazi. In 1992-1993, Microsoft a oferit si o versiune de Word pentru sisteme Unix (mai precis distributia SCO), oferta care insa a fost de foarte scurta durata. Versiunea cea mai recenta este Word 2007 pentru Windows, respectiv Word 2008 pentru sisteme Macintosh (folosind Mac OS X, atat pe arhitectura Intel cat si PowerPC). Formatul nativ a fost doc, de la versiunea 1 pana la Word 2003 devenind de la Word 2007 ooxml.
Initiere in Word:
1. Notiuni de baza:
Fereastra specifica aplicatiei Microsoft Word are urmatoarele elemente: bara de titlu, bara de meniuri, bara de unelte standard, bara de formatare, rigla, cursorul, zona de editare a documentului, bara de stare si barele de defilare.
Bara de titlu (title bar): contine numele aplicatiei si a documentului care este activ in fereastra respectiva. Aceasta detine urmatoarele proprietati: posibilitatea maximizarii sau restaurarii dimensiunilor ferestrei in care se incadreaza aplicatia prin executarea unui dubu - click pe aceasta, posibilitatea mutarii ferestrei aplicatiei prin "agatarea" si deplasarea acesteia in pozitia dorita, deschiderea meniului de control prin executarea unui click dreapta.
Elementele barei de titlu: 
- Iconita aplicatiei: este reprezentatain partea stanga a barei de titlu (litera W stilizata) si permite (prin executarea unui click pe suprafata sa, sau prin apasarea combinatiei de taste CTRL + SPACE) deschiderea meniului de control al aplicatiei.
- Titlul aplicatiei: contine denumirea aplicatiei curente (Microsoft Word) si denumirea fisierului (nume.doc) asupra careia actioneaza aceasta in momentul respectiv.
- Butonul de minimizare: marcat de un patratel pe care se afla o liniuta de subliniere, permite aducerea ferestrei de aplicatie la dimensiunea unei casete situata pe bara de task-uri a sistemului de operare, fara intreruperea proceselor care se desfasoara in interiorul acesteia.
- Butonul de maximizare - minimizare: permite afisarea ferestrei de aplicatie pe toata suprafata ecranului monitorului (maximizare) sau reducerea acesteia la dimensiunile anterioare maximizarii (restaurare). Actiunea acestui buton nu afecteaza desfasurarea proceselor din interiorul ferestrei de aplicatie.
- Butonul de inchidere: marcat de un buton pe care se afla semnul "x" permite inchiderea ferestrei aplicatiei si intreruperea proceselor care se desfasoara in aceasta. Executarea unui click pe acest buton este echivalenta cu apasarea combinatiei de taste ALT + F4.
Bara de meniuri (menu bar): contine meniurile aplicatiei. Apelarea acestora se face prin executarea unui click pe numele meniului sau prin apasarea combinatiei de taste ALT + tasta corespunzatoare literei subliniate din interiorul numelui meniului. Activarea barei de meniu fara deschiderea vreunuia dintre meniuri se face prin apasarea tastei ALT, iar renuntarea la activarea barei de meniu se realizeaza prin apasarea tastei ESC sau ALT.
- Meniul FILE:
o New - creaza un nou document sau sablon
o Open - deschide un document sau un sablon existent
o Close - inchide toate ferestrele documentului activ
o Save - salveaza documentul sau sablonul activ
o Save as - salveaza ca o copie a documentului sau sablonului activ intr-un nou fisier
o Page setup - permite modificarea setarilor de pagina
o Print preview - afiseaza paginile asa cum vor fi printate
o Print - imprima


Fisiere in arhiva (1):

  • Editorul de Texte.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!