Dezvoltarea unui sistem soft pentru o bibliotecă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.Cerintele sistemului:

Se doreste dezvoltarea unui sistem software pentru o biblioteca.In acest proiect sunt exemplificate grafic cateva diagrame cu ajutorul limbajului UML.Limbajul UML este un limbaj standard pentru descrierea de modele si specificatii pentru software.

Sistemul ce urmeaza a fi prezentat va fi folosit pentru gestionarea clientiilor si actiunilor acestora a unei biblioteci.Clientii sunt dispusi in doua categori:Clienti si Clienti Premium.

Criteriul de diferentiere al clientiilor este urmatorul:

Pentru a putea devenii client Premium,un client normal trebuie sa aiba 12 imprumuturi effectuate intr-un interval de 6 luni.

Avantajele clientului Premium:

1. Clientii Premium pot imprumuta cate 3 exemplare o data in timp ce un client normal poate imprumuta doar un singur exemplar.

2. Perioada de imprumut pentru un client Premium este de o luna de zile,fata de perioada de impumut a unui client normal care trebuie sa restituie cartile in 3 saptamani.

3. Clientii Premium au o reducere la 20% la abonamente.

2.Alcatuirea sistemului(Teorie)

2.1Diagramele de utilizare:Pentru a specifica comportamentul sistemului din punct de vedere al utilizatorului o tehnica furnizata in UML este diagrama cazurilor de utilizare.Un caz de utilizare reprezinta o colectie de scenarii posibile, referitoare la comunicarea intre sistem si actorii externi, caracterizate de anumite scopuri. Aceste scenarii sunt definite ca secvente de pasi carora le pot corespunde cazuri de utilizare de nivel inferior. Cazurile de utilizare arata ce trebuie sa faca sistemul si nu cum. Un caz de utilizare poate avea un nume, care este caracteristic si nu un nume simplu.Adesea este scris ca o descriere informativa a actorilor externi si a secventelor evenimentelor dintre obiecte care acopera tranzactia. Numele unui studiu de caz incepe de obicei cu un verb.Fiecare aparitie a unui caz de utilizare in diagrama indica un subset de informatii ale modelului despre cazul de utilizare; toate aceste informatii ale modelului pot vizualizate in specificatiile cazului de utilizare.In diagramele cazurilor de utilizare se pot desena asocieri intre cazuri de utilizare si actori, respectiv generalizari intre cazuri de utilizare.

2.2Diagramele de clase: Diagrama de clasa este un tip de diagrama utilizata pentru descrierea structurii statice, adica a entitatilor sau claselor existente intr-un sistem. Acest tip de diagrama este utilizat cel mai adesea de catre dezvoltatori pentru specificarea claselor dar poate fi foarte util si pentru specificarea structurii unor sisteme.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezvoltarea unui Sistem Soft Pentru O Biblioteca.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
956 cuvinte
Nr caractere:
5 504 caractere
Marime:
92.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
sistem, calculator, biblioteca
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!