Dezvoltarea unui Sistem Soft Pentru O Biblioteca

Extras din referat Cum descarc?

1.Cerintele sistemului:
Se doreste dezvoltarea unui sistem software pentru o biblioteca.In acest proiect sunt exemplificate grafic cateva diagrame cu ajutorul limbajului UML.Limbajul UML este un limbaj standard pentru descrierea de modele si specificatii pentru software.
Sistemul ce urmeaza a fi prezentat va fi folosit pentru gestionarea clientiilor si actiunilor acestora a unei biblioteci.Clientii sunt dispusi in doua categori:Clienti si Clienti Premium.
Criteriul de diferentiere al clientiilor este urmatorul:
Pentru a putea devenii client Premium,un client normal trebuie sa aiba 12 imprumuturi effectuate intr-un interval de 6 luni.
Avantajele clientului Premium:
1. Clientii Premium pot imprumuta cate 3 exemplare o data in timp ce un client normal poate imprumuta doar un singur exemplar.
2. Perioada de imprumut pentru un client Premium este de o luna de zile,fata de perioada de impumut a unui client normal care trebuie sa restituie cartile in 3 saptamani.
3. Clientii Premium au o reducere la 20% la abonamente.
2.Alcatuirea sistemului(Teorie)
2.1Diagramele de utilizare:Pentru a specifica comportamentul sistemului din punct de vedere al utilizatorului o tehnica furnizata in UML este diagrama cazurilor de utilizare.Un caz de utilizare reprezinta o colectie de scenarii posibile, referitoare la comunicarea intre sistem si actorii externi, caracterizate de anumite scopuri. Aceste scenarii sunt definite ca secvente de pasi carora le pot corespunde cazuri de utilizare de nivel inferior. Cazurile de utilizare arata ce trebuie sa faca sistemul si nu cum. Un caz de utilizare poate avea un nume, care este caracteristic si nu un nume simplu.Adesea este scris ca o descriere informativa a actorilor externi si a secventelor evenimentelor dintre obiecte care acopera tranzactia. Numele unui studiu de caz incepe de obicei cu un verb.Fiecare aparitie a unui caz de utilizare in diagrama indica un subset de informatii ale modelului despre cazul de utilizare; toate aceste informatii ale modelului pot vizualizate in specificatiile cazului de utilizare.In diagramele cazurilor de utilizare se pot desena asocieri intre cazuri de utilizare si actori, respectiv generalizari intre cazuri de utilizare.
2.2Diagramele de clase: Diagrama de clasa este un tip de diagrama utilizata pentru descrierea structurii statice, adica a entitatilor sau claselor existente intr-un sistem. Acest tip de diagrama este utilizat cel mai adesea de catre dezvoltatori pentru specificarea claselor dar poate fi foarte util si pentru specificarea structurii unor sisteme.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea unui Sistem Soft Pentru O Biblioteca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!