Determinarea Eficienței unei Strategii de Acțiune la Bursa

Cuprins referat Cum descarc?

Despre BVB 3
Descrierea companiilor 5
Analiza si sinteza procesului economic real 7
Conceperea si proiectarea modelului 8
Simularea propriu-zisa 10
Validarea modelului 21
Programarea modelului de simulare 29
Bibliografie 30
Anexe 35


Extras din referat Cum descarc?

Despre BVB
Bursa de Valori Bucureti opereaza o piata reglementata spot, o piata reglementata la termen, o sectiune de piata numita Rasdaq, precum si un sistem alternativ de tranzactionare. Tranzactiile executate la BVB se desfasoara prin sistemul electronic de tranzactionare Arena. La BVB se tranzactioneaza urmoatoarele tipuri de instrumente financiare: actiuni, drepturi, obligatiuni, unitati de fond, produse structurate, contracte futures. 
Pe data de 1 decembrie 1882 are loc deschiderea oficiala a Bursei de Valori Bucuresti. De-a lungul timpului bursa a fost afectata de evenimentele social-politice. Activitatea BVB este intrerupta incepand cu anul 1941, timp de 5 decenii ramanand inchisa. In anul 1995 are loc reinfiintarea Bursei, prima tranzactie avand loc pe 20 noiembrie 1995. De atunci ea se afla intr-o dezvoltare continua. Anul 2005 este anul in care BVB absoarbe Bursa Electronica RASDAQ. La data de 14 februarie 2008, la bursa se listeaza prima companie internationala: Erste Bank. 
Bursa este impartita in doua categorii: Categoria 1 si Categoria 2 (numita si categorie de baza) si Categoria 3. In functie de criteriile indeplinite, o actiune poate fi listata la una din cele doua categorii.
Pentru Categoria 1: 
- Actiunile trebuie sa fie din aceeasi clasa, iar dispersia acestora sa fie de cel putin 25% din numarul total de actiuni, catre cel putin 2.000 de actionari;
- Societatea ce solicita admiterea la tranzactionare trebuie sa aiba valoarea capitalurilor proprii din ultimul exercitiu financiar de cel putin echivalentul in lei a 30 milioane euro calculat la cursul de referinta al BNR din data inregistrarii la BVB a cererii de admitere la tranzactionare;
- Emitentul ce solicita admiterea la tranzactionare trebuie sa fi obtinut profit net in ultimii 2 ani de activitate;
- Emitentul trebuie sa prezinte un plan de afaceri pentru cel putin urmatorii 3 ani calendaristici.
Pentru Categoria 2: 
- Emitentul trebuie sa aiba valoarea capitalurilor proprii din ultimul exercitiu financiar de cel putin echivalentul in lei a 2 milioane euro, calculat la cursul de referinta al BNR din data inregistrarii la BVB a cererii de admitere la tranzactionare.
Pentru Categoria 3: 
- Emitentul trebuie sa fie o societate comerciala dinamica, inovatoare si cu potential de crestere;
- Emitentul trebuie sa aiba, in principiu, in obiectul de activitate dezvoltarea de tehnologii noi si implementarea acestora in domenii cum ar fi medicina, biotehnologia, agrotehnologia, telecomunicatiile, informatica etc;
- Societatea trebuie sa aiba valoarea capitalurilor proprii din ultimul exercitiu financiar de cel putin echivalentul in lei a 1 milion de euroi calculat la cursul de referinta a BNR din data inregistrarii la BVB a cererii de admitere la tranzactionare.
Indici BVB
BET (Bucharest Exchange Trading), a fost primul indice al BVB.
BET-C (BET Composite), cuprinde toate societatile listate la BVB exceptand societatile de investitii financiare din indicele BET-FI;
BET-FI cuprinde cele cinci mari societati de investitii create prin Programul de Privatizare in Masa
ROTX (Roumanian Traded Index) Indice blue-chip al celor mai lichide 15 companii; este detinut in coproprietate cu Bursa de Valori din Viena
BET-XT (Bucharest Exchange Trading Extended Index) este un indice blue-chip care reprezinta evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii tranzactionate pe piata reglementata, inclusiv SIF-urile, ponderea maxima a unui simbol fiind de 15%. A fost lansat la 1 iulie 2008.
BET-NG (Bucharest Exchange Trading Energy & Related Utilities Index) reprezinta evolutia a 10 companii din sectorul energetic si utilitatile aferente acestuia, ponderea maxima a unui simbol in indice fiind de 30%. A fost lansat la 1 iulie 2008.


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Eficientei unei Strategii de Actiune la Bursa.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!