Despre Windows

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Windows este un sistem de operare de tip desktop.

Principiul de baza al Windows-ului este utilizarea ferestrelor ca zone incadrate de un chenar, cu o structura standard, unde se gasesc asezate diverse obiecte ce simbolizeaza aplicatii. Activarea si manipularea acestora se pot face intr-o maniera simplificata, cu ajutorul unui dispozitiv periferic numit Mouse.

Acest sistem de operare, integrat, se remarca printr-o interfata grafica deosebit de simpla, prin suport de retea integrat (Internet, Compuserve, MS Mail) permitand accesul in lumea programelor pe 32 biti, programe ce folosesc multitasking preemptiv si multithreading pentru a asigura executia mai multor actiuni in acelasi timp.

2. Versiunile de Windows cunoscute sunt: WIN 95, WIN 98, WIN 2000, WIN NT, WIN XP, Windows Explorer.

La pornirea calculatorului sistemul Windows se prezinta, pe monitor apare varianta instalata.

3. Suprafata de lucru Windows - Desktop - are principalele elemente:

- butonul START;

- suprafata de lucru ;

- pictograme pentru comenzi rapide;

Pictogramele sunt icoanele afisate pe suprafata de lucru. De regula acestea sunt afisate pe suprafata de lucru pentru executarea mai rapida a comenzilor.

Indicatorul mouse-ului ajuta la fixarea cursorului, selectarea unor optiuni din meniuri sau activarea unor obiecte de pe ecran sau actionarea unor butoane.

Meniul START contine: Shut Dawn, Log Off, Run, Help, Fiind, Setting, Documents, Favorites, Programs si anumite icoane pentru accesare mai rapida a anumitor comenzi.

Pe bara de sarcini sunt afisate toate programele din START UP precum si ferestrele minimalizate in timpul utilizarii programului.

4. Se activeaza butonul START, apoi Shut Down si in continuare optiunea Shut down the computer pentru oprirea definitiva a calculatorului. Apoi se stinge butonul monitorului.

5. Se deschide fereastrele. Acestea se pot micsora (aparand doar denumirea lor pe bara de sarcini) cu ajutorul butonului Minimize sau mari cu ajutorul butonului Maximize. Cu ajutorul butonului Restore, ferestrele se micsoreaza la jumatate (in aceste conditii ele se pot vizualiza in acelasi timp). Ferestrele se mai pot dimensiona cu ajutorul comenzii din coltul dreapta jos al ferestrei.

6. O fereastra poate fi inchisa prin accesarea comenzii ,,Close" sau ,,Exit" din cadrul ,,File" sau prin accesarea butonului ,,X" din dreapta sus.

7. Dupa deschiderea ferestrelor, se dimensioneaza cu

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Despre Windows.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
883 cuvinte
Nr caractere:
5 209 caractere
Marime:
9.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
sistem de operare, computer, pc
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Madalin Dedu
Sus!