Despre Virusi

Cuprins referat Cum descarc?

Istoria Virusilor 3
Clasificarea virusilor 7
Cum ne aparam impotriva virusilor 20


Extras din referat Cum descarc?

Istoria Virusilor
Istoria virusilor de calculatoare este lunga si interesanta. Dar ea a devenit cu adevarat palpitanta abia din momentul in care a inceput sa se dezvolte industria PC-urilor. Pe masura ce dezvoltarea acestor calculatoare noi progresa, a devenit posibila si accesarea a mai mult de un program intr-un singur computer. In acelasi timp, s-a manifestat si o reactie impotriva a tot ceea ce insemna computerul. Aceasta tendinta are radacini mai vechi, dar impactul computerelor de tip PC a fost asa de mare, incat si reactiile impotriva acestora au inceput sa se faca mai evidente. 
In anul 1986, niste programatori de la Basic&Amjad au descoperit ca un anumit sector dintr-un floppy disk contine un cod executabil care functiona de cate ori porneau computerul cu discheta montata in unitate. Acestora le-a venit ideea inlocuirii acestui cod executabil cu un program propriu. Acest program putea beneficia de memorie si putea fi astfel copiat in orice discheta si lansat de pe orice calculator de tip PC. Ei au numit acest program virus, ocupand doar 360 KB dintr-un floppy disc. 
In acelasi an, programatorul Ralf Burger a descoperit ca un fisier poate fi facut sa se autocopieze, atasand o copie intr-un alt director. El a facut si o demonstratie despre acest efect pe care l-a numit VirDem (Virus Demonstration). Acesta a reprezentat un prim exemplu de virus, autentic dar destul de nevinovat, intrucat nu putea infecta decat fisierele cu extensia .COM. 
La scurt timp au inceput sa apara numerosi virusi, fabricati peste tot in lume. Ei au evoluat rapid, luand diverse forme si ingloband idei din ce in ce mai sofisticate. 
Iata o scurta dar spectaculoasa evolutie a fabricarii in serie in toate colturile lumii si lansarii pe piata a virusilor: 
- in anul 1990 erau cunoscuti si catalogati 300 de virusi 
- in anul 1991 existau peste 1000 de virusi 
- in anul 1994 erau inregistrati peste 4000 de virusi 
- in anul 1995 s-au inregistrat peste 7000 de virusi 
Anul 1995 este cunoscut ca fiind si anul in care a inceput sa apara conceptul de macrovirus, devenind in scurt timp o adevarata amenintare, deoarece erau mult mai usor de fabricat decat parintii lor virusii. Acestia nu erau adresati numai anumitor platforme specifice, precum Microsoft Word pentru Windows 3.x/95/NT si Macintosh, astfel incat ei puteau fi folositi pentru orice program, usurandu-se calea de aparitie a cunoscutilor microvirusi care au infestat fisierele la acea vreme produsul Lotus AmiPro. 
Primul dintre macrovirusi a fost cel folosit in Word si Word Basic. In luna iulie 1996 a aparut si primul microvirus cunoscut sub numele ZM.Laroux care era destinat distrugerii produsului Microsoft Excel. 
Nu ne-am propus in aceste capitole sa lamurim complet problema si sa discutam toate particularitatile referitoare la virusii calculatoarelor. Ne-am propus doar sa abordam acest subiect din punct de vedere al realitatii obiective, pornind de la faptul ca acesti virusii exista, sunt o realitate de multa vreme si fac mult rau. Ne-am propus, totodata, sa intelegem mai bine ce reprezinta acesti virusi ai calculatoarelor, cum se raspandesc ei, ce ameninta si cum ne putem apara impotriva lor. In fine, vom prezenta cateva exemple, dintre cele mai concludente, si vom descrie pagubele produse. In fine, vom discuta si despre metodele practice de a combate acest flagel. 
A fost cu adevarat o mare surpriza pentru omenire atunci cand a descoperit, acum cateva decenii, si a trebuit sa accepte ideea existentei unor virusi de alta natura decat cea biologica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Virusi.rtf

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!